Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - NuScale & RoPower: Contract pentru proiectarea primei centrale SMR din Romania
NuScale & RoPower: Contract pentru proiectarea primei centrale SMR din Romania
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2023 12:28
NuScale Power si compania romaneasca RoPower Nuclear SA, detinuta in cote egale de Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SA, au semnat, la finalul lunii decembrie 2022, contractul pentru lucrarile de Front-End Engineering and Design (FEED) pentru implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR™ cu reactoare modulare mici (SMR) in Romania.
Lucrarile FEED pe care le va demara compania NuScale vor defini caracteristicile principalele si specifice de amplasament pentru o centrala VOYGR-6 SMR care ar putea fi dezvoltata pe amplasamentul centralei electrice Doicesti din Romania. In urmatoarele opt luni, vor fi emise subcontracte pentru realizarea evaluarii impactului asupra mediului si a investigatiei geotehnice de subsol, evaluarea amplasamentului si cerintelor specifice ale amplasamentului pentru proiectarea standard a centralei NuScale si va fi elaborata o estimare a costurilor specifice proiectului.
Prezentata pentru prima data de presedintele Biden ca parte a Parteneriatului sau pentru infrastructura si investitii globale in iunie 2022, inceperea acestor lucrari reprezinta un progres de referinta intre NuScale si Nuclearelectrica, care vizeaza dezvoltarea primelor SMR in Europa pentru a contribui la indeplinirea obiectivelor regionale de securitate energetica si de decarbonizare.
"Inceperea de catre NuScale a lucrarilor de Inginerie si Proiectare Front-End de faza 1 in parteneriat cu Nuclearelectrica/ RoPower mentine Romania pe drumul spre a deveni prima tara din Europa care va beneficia de tehnologia reactoarelor modulare mici sigure, fiabile si fara emisii de carbon. Suntem incantati sa intram in aceasta noua etapa a parteneriatului nostru cu Nuclearelectrica si RoPower, pe masura ce ne concentram pe urmatorii pasi practici in vederea dezvoltarii unei centrale electrice NuScale VOYGR-6 SMR in Romania", a declarat John Hopkins, presedinte si director executiv al NuScale.
 
 
"Semnarea contractului pentru lucrarile FEED urmeaza dupa aproape patru ani de colaborare, cercetare si studii pentru a ne asigura ca selectam cea mai sigura si mai performanta tehnologie, precum si amplasamentul potrivit. De asemenea, demonstreaza ca partenerii impartasesc aceleasi valori si angajamentul de a construi un viitor mai verde si mai sustenabil pentru generatiile urmatoare", a precizat Cosmin Ghita, CEO al Nuclearelectrica. 
Inceperea acestei etape 1 de lucru urmeaza semnarii, in luna iunie 2022, a unui Memorandum de Intelegere intre NuScale si Nuclearelectrica pentru a incepe efectuarea de studii de inginerie, revizuiri tehnice si activitati de autorizare si de obtinere a licentelor pentru proiect.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
viarom
noark
rigips
Ubitech
CDS
MAKITA
quadratum
siniat
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
theda mar
konsent
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander