Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Finantare de 35 milioane de lei pentru amenajarea a trei piatete
ORADEA: Finantare de 35 milioane de lei pentru amenajarea a trei piatete
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2020 05:00
Autoritatile locale din Oradea vor avea la dispozitie fonduri de 35,73 milioane de lei pentru amenajarea piatetelor de cartier Magnolia, Cazaban si Nufarului. Lucrarile vor include reconfigurarea pe suprafata Pietei Magnoliei din Cartierul Rogerius, apoi in zona cuprinsa intre Biserica "Sfantul Duh Mangaietorul" - Sala Sporturilor "Antonio Alexe" - Casa Tineretului si Calea Alexandru Cazaban - cartierul Iosia si in cartierul Nufarul, in zona McDonald's.
Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila in valoare de 34,6 milioane de lei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.
Durata de implementare a investitiilor este de 36 de luni, respectiv de la data semnarii contractului de finantare pana la finalizarea proiectului.
Proiectul propune crearea unor zone pietonale care sa ofere noi oportunitati de deplasare pietonilor, mijloace de conectare la traseele transportului in comun si acces sporit pentru utilizarea pistelor de biciclete existente, la nivelul municipiului Oradea.
Amenajare zona pietonala din str. Nufarului propune amplasarea de mobilier urban, refacerea iluminatului public si plantarea de vegetatie joasa, medie si inalta.
Prin amenajarea zonei pietonale din Piata Magnoliei se urmareste o reconfigurare a pietei pentru a permite accesul facil al pietonilor si al vehiculelor nepoluante (biciclete), redarea trotuarelor circulatiei pietonale, eliminarea pe cat posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient placut si contemporan, prin amenajarea spatiilor verzi in zone cu contur curb, cu linii fluide, care urmaresc intuitiv traseele de deplasare prin piata.
In cazul amenajarii zonei pietonale din strada Alexandru Cazaban, intregul ansamblu propus va realiza o comunicare functionala si vizuala cu zonele adiacente si constructiile existente, restructurand si refunctionalizand legaturile intre diversele trasee de circulatie si zone verzi plantate din imprejurimi. Amplasamentul va fi bordat de un traseu pietonal/semipietonal si ocazional carosabil (pe directia E-V).
Primaria Oradea are in curs de implementare o serie de proiecte care urmaresc extinderea spatiilor pietonale din zona centrala, precum reabilitarea Pietei Ferdinand, pietonalizarea strazilor Aurel Lazar si Libertatii, dar si proiectele privind amenajarea unor piatete de cartier care vor asigura o mobilitate policentrica. Pana acum au fost finalizate in zona centrala proiectele privind pietonalizarea zonei malului stang al Crisului Repede si a strazii Vasile Alecsandri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere