Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Parcul industrial Eurobusiness IV va fi extins cu 27 de hectare
ORADEA: Parcul industrial Eurobusiness IV va fi extins cu 27 de hectare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Aug 2022 11:25
Parcul Industrial Eurobusiness IV din Oradea se extinde si devine tot mai atractiv pentru investitori. In acest sens, municipalitatea va achizitiona un teren de peste 27 de hectare de la Parohia Ortodoxa Romana Nufarul.
„Daca lunile trecute am anuntat o investitie de peste 100 de milioane de euro in Parcul Industrial I, acum suntem in discutii cu un nou investitor, in Oradea, si avem o scrisoare de intentie. Urmeaza ca dupa achizitionarea terenului sa intram in negocieri directe, fiind vorba despre o investitie de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca in aceasta perioada sa avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispozitia investitorilor, pentru ca ne aflam intr-o perioada buna de atragere a acestora si trebuie sa profitam de acest aspect", a precizat primarul Florin Birta.
Achizitia de 27 de hectare de teren pe care municipiul Oradea o va face de la Parohia Ortodoxa Romana Nufarul va duce la extinderea Parcului Industrial IV, acesta avand in prezent o suprafata de aproximativ 6 hectare.
„Suntem in partea de evaluare a procedurii de introducere a retelelor de utilitati, plus constructia de drumuri in aceasta zona. Terenul Parohiei Ortodoxe Nufarul este marginit de noul drum de legatura dintre Oradea si Santandrei, drumul de legatura dintre Oradea si autostrada, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea - Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate caile rutiere care se vor construi in zona", a mai punctat primarul Florin Birta.
Pretul terenului este de 20 euro/metru patrat, ceea ce inseamna o valoare totala de 5.4 milioane de euro, care va fi platita in 3 ani.
Prima transa de 1.8 milioane de euro va fi achitata in termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua transa pana cel tarziu in data de 15 septembrie 2023, iar a treia transa pana cel tarziu in data de 15 septembrie 2024.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
noark
theda mar
leviatan
concelex
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander