Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - OTP: Finantare de 57,8 milioane euro pentru Faza 5 a proiectului Plaza Residence
OTP: Finantare de 57,8 milioane euro pentru Faza 5 a proiectului Plaza Residence
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Mar 2023 12:41
OTP Bank Romania si OTP Bank Plc. anunta incheierea unui acord de finantare cu Exigent Property Investment SRL, in valoare de 57,8 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numarul 5 din ansamblul rezidential Exigent Plaza Residence, aflat in cartierul Militari din Bucuresti, intre mall-ul Plaza Romania si Parcul Timisoara. In vederea sustinerii TVA-ului din cadrul aceluiasi proiect, OTP Bank Romania a acordat si o linie de finantare in valoare de 50 de milioane de lei.
Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1.288 de apartamente - studiouri, doua si trei camere, se va intinde pe o suprafata de 27.314 mp de teren si va avea aproximativ 144.200 mp construiti, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei cladiri va avea o inaltime de 2S+P+11E. Complexul ofera, de asemenea, spatii verzi, precum si doua parcari subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevazute spatii comerciale.
Plaza Residence a fost construit in locul fostei fabrici bucurestene de paine, Lujerul, si al statiei de betoane Holcim si are livrate, pana in prezent in jur de 6.000 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect rezidential din Bucuresti. OTP Bank a contribuit substantial (cu finantari de peste 530 de milioane de lei si la finantarea fazelor anterioare ale aceluiasi proiect (fazele 1, 2, 3 si 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate si integral vandute catre clienti.
„OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din Romania, prin implicare nu doar prin finantare, ci si prin know-how si consilierea adecvata pentru realizarea de proiecte sustenabile si pe termen lung, asa cum este exemplul de fata. Primul credit oferit grupului Exigent a fost in anul 2017, de atunci compania avut o evolutie continua, prin care a ajuns sa dezvolte mii de apartamente in ansambluri rezidentiale, ajungand astazi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem incantati sa contribuim, impreuna cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, in cadrul OTP Bank Romania.
„Incheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolideaza si reconfirma parteneriatul solid al bancii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial romanesc din care Exigent Development face parte.
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipa coordonata de Madalina Rachieru-Postolache, partener, si formata din senior associate Madalina Mailat si avocat Dana Mirea.
„Am avut o colaborare foarte buna pe aceasta tranzactie cu toate partile implicate si ne bucuram sa adaugam in portofoliul nostru o finantare importanta pentru un proiect reprezentativ pentru piata imobiliara din Bucuresti, alaturi de unul dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale din Romania”, spune Madalina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance.
„Suntem foarte incantati ca am fost alaturi in aceasta tranzactie de echipa OTP Bank, o echipa de profesionisti talentati, care au avut o contributie semnificativa la reusita acestei finantari. Le uram succes celor de la Exigent in finalizarea acestei noi etape a unui proiect rezidential frumos, atat de necesar in peisajul capitalei Romaniei”, a mentionat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Practica de Drept Bancar si Finantari.
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
siniat
concelex
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
noark
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
theda mar
konsent
Ubitech
viarom
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander