Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - PORR Construct finalizeaza luna viitoare terminalul multimodal DP World Constanta
PORR Construct finalizeaza luna viitoare terminalul multimodal DP World Constanta
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2024 10:50
La jumatatea lunii mai 2024 va fi inaugurat noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) dezvoltat pe platforma portuara din zona D, pe MOL II-S Port Constanta Sud, de compania Constanta South Container Terminal, parte a DP World, operator controlat de familia regala din Emiratele Arabe Unite (EAU). Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, care s-a intalnit joi, pe 18 aprilie, cu reprezentantii investitorului, la Abu Dhabi, cu care a discutat despre extinderea parteneriatului dintre Romania si EAU.
"Am discutat despre extinderea parteneriatului dintre Romania si Emiratele Arabe Unite. Propunerile noastre au vizat in special sectoarele aerian, rutier si feroviar. Mai exact, Romania isi doreste expertiza si finantare pentru o serie de proiecte de interes international. Astfel, le-am transmis oficialilor emiratezi si reprezentantilor companiilor din EAU ca avem deja primele rezultate ale cooperarii dintre Romania si Emiratele Arabe Unite. Mai exact, la jumatatea lunii mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off), un proiect comun dezvoltat de compania portuara din Dubai (DP World) cu Administratia Portului Constanta, in baza memorandumului semnat autoritatile romane si emirateze.
 
 
Avem in vedere continuarea acestei colaborari cu EAU si pe alte proiecte. In acest sens, suntem interesati de dezvoltarea Molurilor III S si IV S din Portul Constanta, digitalizarea Portului, modernizarea retelei feroviare din cadrul acestuia, dar si realizarea unor zone de conectivitate multi-modala pentru transportul de marfuri (naval-feroviar)", a transmis Sorin Grindeanu.
Lucrarile de constructii pentru noul terminal multimodal dezvoltat pe platforma portuara din zona D, pe MOL II-S Port Constanta Sud, sunt realizate de compania Porr Construct, valoarea contractului de executie fiind de aproape 160 de milioane de lei (fara TVA). In cadrul acestui proiect, constructorul va colabora cu subcontractantii Sion Solution, Brown Marinescu Consulting, M&D Cons Investitii si Atelier 3 AU Design.
 
 
In ceea ce priveste cooperarea pentru proiectele viitoare, Executivul a aprobat, in martie 2024, Memorandumul cu privire la realizarea lucrarilor de infrastructura, cai de acces si utilitati, in vederea dezvoltarii de terminale specializate in portul Constanta Sud - Molurile IIIS si IVS. Sunt prevazute investitii de peste 1,2 miliarde euro, care creeaza posibilitatea pentru operarea navelor de mare capacitate la cele aproximativ 17 dane nou create pe Molul III S si Molul IV S, datorita adancimilor mari ale apei din zona cheurilor nou-construite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ness project
MAKITA
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
konsent
Ubitech
theda mar
rigips
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander