Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - PRAHOVA: Lucrari de 128 milioane euro pentru constructie Penitenciar P47 Berceni
PRAHOVA: Lucrari de 128 milioane euro pentru constructie Penitenciar P47 Berceni
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 26 Mai 2023 13:21
Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a lansat licitatie pentru atribuirea lucrarilor de constructii aferente obiectivului de investitii "P47 Berceni – Penitenciar cu 1.000 de locuri cu regim maxima siguranta si inchis". Unitatea de detentie va fi localizata in sud-est de municipiul Ploiesti, pe drumul comunal DC 157, inainte de intrarea in comuna Berceni. Pe acest perimetru a existat o unitate militara care a fost dezafectata.
Contractul de executie are o valoare estimata la 640 de milioane de lei (circa 128 milioane de euro), iar valoarea totala a proiectului ajunge la 172 milioane de euro, potrivit celei mai recente actualizari.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 21 iulie 2023, ora 15:00, oferta castigatoare urmand a fi selectata pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, unde componenta financiara reprezinta 70% din punctaj, iar cea tehnica 30% (perioada de garantie a lucrarilor - 15% si experienta managerului de proiect - 15%).
Lucrarile de proiectare a penitenciarului au fost asigurate de asocierea Electroproiect (lider), Popp & Asociatii si Westfourth Architecture, avand ca subcontractanti societatile Metroul SA, Miral Instal Company si Altimate. Echipa de proiectare va asigura si asistenta tehnica pe intreaga perioada de constructie. Potrivit datelor Electroproiect, proiectul tehnic si de executie (arhitectura, structura, plan general, instalatii) este aproape finalizat si se afla in curs de aprobare de catre beneficiar.
Noua unitate de detentie Berceni va include puncte si turnuri de control, o pasarela, pavilioane de detentie si administrative, sala de festivitati, sala de sport, depozite, platforme, foisoare, infirmerie si alte anexe specifice si parcari, ce vor ocupa o suprafata construita de 77.709 mp si vor avea o arie totala desfasurata de 94.263 mp. Pavilionul principal de detentie va avea un regim de inaltime S+P+1E.
Din punct de vedere al caracteristicilor constructive, structura pavilioanelor este pe diafragme din beton armat dispuse pe subsol partial, parter si etaj. Se vor realiza canale tehnice pentru asigurarea distributiei utilitatilor si preluarea apelor uzate si care sa constituie totodata si coridoare de interventie, atat pentru asigurarea mentenantei instalatiilor, cat si pentru accesul echipelor de interventie in caz de necesitate. Aceste canale tehnice sunt racordate la o retea de tuneluri principale realizate sub drumurile de incinta dintre modulele de detentie si care fac legatura cu pavilion administrativ.
Durata de implementare a proiectului este stabilita la 60 de luni.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019
CDS
theda mar
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
concelex
strabag nivel 1
quadratum
viarom
leviatan
noark
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander