Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - PS2 a aprobat un imprumut de 80 milioane euro la BEI pentru reabilitare termica
PS2 a aprobat un imprumut de 80 milioane euro la BEI pentru reabilitare termica
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2022 15:52
Consiliul Local Sector 2 a aprobat, in sedinta de pe 28 septembrie, contractarea unui imprumut de pana la 80 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru reabilitarea termica a peste 300 de blocuri.
"Se aproba contractarea si/sau garantarea unui imprumut extern pe termen lung de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de pana la 80.000.000 euro, cu o perioada de amortizare de 25 de ani, inclusiv perioada de gratie de pana la 5 ani, rambursare in rate semestriale egale a principalului si o perioada de tragere de pana la 48 de luni de la semnarea contractului de finantare”, prevede hotararea, potrivit Agerpres.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a subliniat necesitatea acestui imprumut, explicand ca reprezinta o investitie pe termen lung, care va diminua cheltuielile cu incalzirea locuintei.
"Daca in trecut era un procent de cofinantare de 10%, in acest moment procentul de cofinantare este de 20%, asa cum este si la alte sectoare. La Sectoarele 4, 5, chiar si la Sectorul 6 exista acest procent de cofinantare din partea asociatiilor de proprietari. In acest moment avem una dintre cele mai bune dobanzi de piata, tinand cont de conditiile de imprumut curente, acelea in care avem o inflatie destul de mare. (…) Pe acest contract cofinantarea se poate face in doua feluri – fie asociatia de proprietari pune la dispozitie suma de cofinantate din fonduri proprii, (…) asta este una dintre variante pe care nu o recomand si nu cred ca o sa o punem in vigoare, iar a doua varianta este ca in baza acestei sume sa se instituie o taxa pe proprietate care se va plati la DVBL (Directia Venituri Buget Local - n.r.)", a explicat Radu Mihaiu.
El propune ca aceasta taxa pe proprietate sa fie platita 10 ani. „Va fi o scutire de la aceasta taxa, dar nu pentru proprietate, ci pentru proprietar, daca acesta are venitul membru net pe membru de familie mai mic decat venitul salarial mediu net pe economie”, a adaugat primarul Sectorului 2.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
FRONTALE
leviatan
BMI_Icopal
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
hilti
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu