Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - STUDIO ARCA si PRODID incep proiectarea modernizarii Pietei Victoriei Timisoara
STUDIO ARCA si PRODID incep proiectarea modernizarii Pietei Victoriei Timisoara
Info-Santiere Publicat de AG&F 10 Iun 2024 10:19
Piata Victoriei, zona centrala a orasului va deveni un spatiu public modern, cu design unitar si cu amenajari peisagistice noi, de calitate. Primaria Municipiului Timisoara a atribuit contractul pentru serviciile de proiectare (DALI+PT+AT, studii conexe) necesare pentru amenajarea si modernizarea Pietei Operei si a unor strazi din zona Cetate. Valoarea contractului este de 6,9 milioane lei. 
"Incepem cea mai dificila etapa din modernizarea Pietei Victoriei si anume cea de proiectare. E un proiect care va schimba Timisoara pentru urmatoarele decenii. Actuala solutie, aleasa in urma unui concurs international de arhitectura, aduce concepte moderne, dar pastreaza si pune in valoare identitatea si mostenirea istorica a acestui spatiu. Dupa pietele Unirii, Sf. Gheorghe si Libertatii, acum vine randul Pietei Victoriei si a strazilor adiacente sa se transforme”, a spus primarul Dominic Fritz.
Municipiul Timisoara, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si cu cu sprijinul Filialei Teritoriale Timis a OAR a organizat un concurs international de solutii de arhitectura pentru modernizarea spatiului public din zona centrala a Timisoarei.
 
 
In urma derularii procedurii de concurs de solutii, proiectul castigator a fost desemnat cel elaborat de  Studio Arca & Prodid.  Premiul I a constat in contravaloarea estimata a contractului de servicii de proiectare. 
Durata contractului este de 50 de luni, dintre care 20 de luni pentru proiectare, avizare, intocmire documentatie  si 30 de luni pentru asistenta tehnica pe durata executiei. 
Anuntul de atribuire poate fi accesat aici.
La concursul international au participat 30 de echipe de arhitecti. S-a urmarit ca participantii la concurs să valorifice la maxim potentialul pentru fiecare dintre necesitatile Pietei Victoriei, să gaseasca echilibrul intre valoarea istorica a spatiului si o abordare inovativa, contemporana. Proiectul de amenajare vizeaza Piata Victoriei, Piata Huniade, parcarea adiacenta, perechea de strazi Alba Iulia - Marasesti (pana la linia de tramvai), strazile conexe Pietei Victoriei, precum si conexiunile cu parcurile Civic, Justitiei, Catedralei si Central.
 
 
Juriul a apreciat acest proiectul castigator ca fiind o expresie a coexistentei armonioase a vietii urbane contemporane cu natura, conservand configuratia spatiala a pietei si imprimand, totodata, o nota contemporana. Piata Victoriei este prezentata intr-o viziune complexa, care ofera tipuri de experiente diferite, prin zonele diverse, dar care compun un intreg armonios.  
Piata Victoriei face parte din culoarul de 3 piete centrale din Timisoara, alaturi de Piata Libertatii si Piata Unirii. Aceasta nu a avut parte in ultimele 3 decenii decat de interventii mici, reparatii sau amenajari minore. Primaria Timisoara doreste ca cea mai importanta piata a orasului sa fie pusa in evidenta dupa modelul marilor orase europene: cu respect fata de istorie si patrimoniu, cu spatiu pentru oameni si cu amenajari verzi generoase. Promenadele „Corso” si „Surogat”, precum si monumentele si elementele simbolice ale pietei trebuie protejate, conservate si puse in valoare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
Ubitech
noark
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
quadratum
leviatan
konsent
rigips
concelex
viarom
Acvatot 2019
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander