Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Transelectrica a inaugurat statia de la Ungheni, retehnologizata cu 10 milioane euro
Transelectrica a inaugurat statia de la Ungheni, retehnologizata cu 10 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2023 12:18
Compania Nationala de Transport al Energiei Transelectrica SA a inaugurat, ieri, Statia Electrica de Transformare 220/110/20 kV Ungheni, retehnologizata in urma unei investitii totale de peste 10 milioane de euro, din fonduri proprii. Lucrarile au fost executate de asocierea Siemens Energy - Emsens Prod. La ceremonia de inaugurare, alaturi de conducerea companiei, au participat prefectul judetului Mures - Mara-Cristina Toganel, presedintele Consiliului Judetean Mures - P├ęter Ferenc, primarul localitatii Ungheni - Victor Prodan, precum si vicepresedintele ANRE - Gabriel Andronache.
Statia Electrica de Transformare 220/110/20 kV Ungheni este un nod energetic cu un rol important in alimentarea cu energie electrica a judetului Mures, dar si in alimentarea unui mare consumator, respectiv a combinatului Azomures. Procesul de retehnologizare a constat in inlocuirea echipamentelor existente cu echipamente noi, de actualitate in domeniu tehnologic, care asigura functionarea si aducerea instalatiilor la un nivel de siguranta si fiabilitate corespunzator infrastructurii energetice din zona, in vederea cresterii calitatii serviciului de transport al energiei electrice.
 
 
"Putem afirma cu toata responsabilitatea ca aceasta investitie serveste atat cresterii sigurantei in alimentare a consumului local, dar si obiectivului strategic al Transelectrica de a crea premisele dezvoltarii economice, prin asigurarea conditiilor de retea pentru marii consumatori industriali. Retehnologizarea statiei Ungheni a fost un proiect cu multe provocari care confirma inca o data angajamentul serios asumat de Transelectrica pentru modernizarea retelei, fapt demonstrat prin ritmul investitional intens al Companiei din ultima perioada", a declarat Stefanita Munteanu, presedintele Directoratului Transelectrica.
Procesul de retehnologizare a intregii statii, prin dotarea cu echipamente performante si sisteme inteligente de supraveghere, diagnosticare si comanda control de la distanta s-a realizat in conformitate cu reglementarile energetice generale ANRE si cu cerintele europene privind actualele standardele de performanta prevazute pentru o infrastructura energetica sustenabila. Finalizarea acestei ample investitii a crescut considerabil siguranta in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport, contribuind totodata si la reducerea substantiala a costurilor privind mentenanta instalatiilor.
 
 
Statia Electrica de Transformare 220/110/20 kV Ungheni a fost pusa in functiune in anul 1973, avand rol de legatura intre regiunile Moldova si Ardeal.
Operatorul de transport si de sistem din Romania, CNTEE Transelectrica SA se
concentreaza pe proiectele de retehnologizare a statiilor electrice de transformare, deruland la nivel national, un amplu program investitional care va asigura modernizarea intregii retele transport. In prezent, 59 de statii electrice de transformare din totalul de 81 gestionate de Transelectrica sunt modernizate si retehnologizate, 14 in curs de retehnologizare, iar in urmatoarea perioada, alte 8 statii vor intra in proces de retehnologizare.
***
Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA gestioneaza si opereaza o retea de peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de inalta tensiune (400 kV, 220 kV si 110 kV) si 81 de statii electrice de transformare pe teritoriul intregii tari.
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
leviatan
SSAB
MAKITA
theda mar
siniat
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
SIGM
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
noark
viarom
Ubitech
concelex
ness project
CDS
rigips
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander