Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - Vienna Parkside: Investitie de 50 milioane euro in 3 cladiri NZEB in sudul Capitalei
Vienna Parkside: Investitie de 50 milioane euro in 3 cladiri NZEB in sudul Capitalei
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Mai 2023 16:06
Dezvoltatorul austriac Core Value Capital, prin subsidiara Cve Residence Alpha si in colaborare cu LSG Building Solution, vor construi ansamblul rezidential Vienna Parkside Residence - Metalurgiei Park, cu 619 apartamente, ce va constitui prima comunitate urbana de apartamente sustenabile din punct de vedere energetic din zona de sud a Capitalei. Valoarea investitiei este de 50 de milioane de euro, iar constructia complexului va fi asigurata de LSG Building Solution.
Vienna Parkside va fi dezvoltat pe un teren cu suprafata de 20.000 mp de teren si va include 3 blocuri S+P+12E, cu 619 unitati locative de tip garsoniera simpla/ dubla - studio, apartamente cu doua si cu 3 camere. Suprafetele locuintelor vor varia intre 41 mp pentru o garsoniera decomandata cu balcon, 68 mp pentru un apartament cu doua camere si 94 de mp pentru unul cu 3 camere. 
"Noul ansamblu imobiliar seteaza noi standarde in domeniul eficientei energetice si al energiei verzi, fiind probabil unul dintre cele mai mari proiecte de apartamente din Romania care se adreseaza celor interesati de apartamente verzi si foarte eficiente din punct de vedere energetic. Pe langa numeroasele calitati pe care le au apartamentele construite in cartierele rezidentiale moderne (spatii bine optimizate, rezistenta la cutremure, siguranta si proximitate fata de punctele de interes si facilitati), Vienna Parkside Residence se remarca printr-o atentie sporita asupra eficientei energetice si asupra protectiei mediului", a precizat dezvoltatorul. 
 
 
Astfel, o mare parte din energia electrica necesara fiecarui apartament va fi produsa cu ajutorul panourilor fotovoltaice, fiecare dintre cele 619 apartamente beneficiind de o putere instalata de 900 Wati. Cei care vor investi in aceste apartamente vor avea o productie anuala de 1.100 kW, pe care o vor putea utiliza sau pe care o vor putea vinde inapoi in retea (prin dobandirea statutului de prosumator). Puterea destinata fiecarui apartament poate acoperi pana la 44% din consumul mediu standard anual de energie. Proiectul a primit deja pre-certificarea Green Homes de la RoGBC, cu 84 de puncte.
"Acest certificat inseamna ca se respecta in totalitate normele nZEB (Nearly Zero Enery Buildings), obligatorii pentru toate constructiile noi si este o garantie a calitatii viitoarei constructii, dar si a calitatii vietii locatarilor: fara risc de contaminare cu radon, consum redus de energie si utilitati, impact minim asupra mediului", au adaugat dezvoltatorii.
Conceptul arhitectural a fost elaborat de biroul Pintilie+Partners Architecture & Engineering (PPAE), iar de vanzarea apartamentelor se ocupa agentia SudRezidential. Creditarea pentru achizitia imobilului se poate face prin Credit24h.ro.
 
 
***
Compania Core Value Capital deruleaza investitii importante in proiecte care sustin energia verde. Aceasta are in proprietate un parc fotovoltaic de 50 MW in Giurgiu si militeaza pentru responsabilitate sociala, sustenabilitate economica si respectarea mediului. Planurile Core Value Capital includ investitii de 800 de milioane de euro in proiecte fotovoltaice, cu o capacitate totala de 1 GW. 
In proiect sunt implicati si cei de la LSG Group prin subsidiara din Romania, LSG Building Solutions S.R.L, una dintre cele mai renumite companii din domeniul energiei regenerabile si a eficientei energetice. Aceasta are subsidiare si in Austria, Croatia, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Republica Moldova si este cea care va avea rolul de constructor al ansamblului. Similar fondului de investitii Core Value Capital, LSG Group a construit si opereaza un parc fotovoltaic detinut de Samsung in Giurgiu. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
grundfos
Ubitech
strabag nivel 1
FRONTALE
theda mar
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
MAKITA
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica