Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - VRANCEA: Licitatie pentru constructie campus profesional integrat de 19 mil. euro
VRANCEA: Licitatie pentru constructie campus profesional integrat de 19 mil. euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 31 Ian 2024 12:22
Consiliul Judetean Vrancea a scos la licitatie serviciile de proiectare si lucrarile de constructie pentru un proiect major pentru invatamantul din judet: Campusul profesional integrat, liceal si universitar care va fi realizat in Vrancea.
Obiectul contractului ce va fi atribuit prin licitatie publica consta in servicii de elaborare a proiectului tehnic, asistenta tehnica din partea proiectantului si lucrari de executie, instalatii si echipamente tehnologice pentru obiectivul de investitii ”Campusul profesional integrat, liceal si universitar – judetul Vrancea”.
Consiliul Judetean Vrancea a depus acest proiect pentru finantare in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienta, Pilonul IV: Politici pentru noua generatie, Componenta C15: Educatie, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru invatamantul tehnic superior, Investitia 6: Dezvoltarea a minimum 10 consortii regionale si dezvoltarea si dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate. Proiectul a fost selectat pentru finantare, fiind in faza de contractare. Mai exact, vor fi realizate documentatiile tehnice (Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire – P.A.C., Proiect de organizare a executiei lucrarilor – P.O.E., Proiect tehnic de executie – P.T.E., Asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor, documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor/acordurilor/autorizatii) si executia lucrarilor de constructii. Toate activitatile se vor realiza cu respectarea legislatiei si a reglementarilor tehnice in vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investitii si cu respectarea conditiilor puse de emitentii avizelor si autorizatiilor.
Valoarea estimata a investitiei este de 91 milioane lei, fara TVA.
Durata contractului este de 18 luni si este stabilita sa includa toate etapele necesare finalizarii obiectivului de investitie, din care: 12 luni durata de executie a lucrarilor si 6 luni elaborarea documentatiilor tehnice.
”Este un proiect de mare importanta, prin care dorim sa revitalizam invatamantul tehnic din judet, care sa pregateasca specialisti, de care piata fortei de munca are mare nevoie. Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consortiul de invatamant dual, cu sprijinul Ministerului Educatiei si al autoritatilor locale. Este o structura de parteneriat creata astfel incat sa se asigure functionarea campusului pe termen lung”, a spus Catalin Toma, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.
Campusul scolar si universitar urmeaza sa fie construit in Focsani pe o suprafata de peste doua hectare si va include 4 corpuri de cladire: un corp principal (cu sali de curs, amfiteatru, biblioteca cu sala de lectura, ateliere digitale si laboratoare), un camin studentesc, cantina si baza sportiva, va avea solutii de energie alternativa (panouri fotovoltaice si statii de incarcare electrica auto) si o parcare proprie. Campusul va dispune de resurse educationale, mobilier, ateliere de practica pentru elevi si studenti, precum si de ateliere digitale, asigurand infrastructura necesara pentru pregatirea profesionala optima a elevilor si a studentilor.
La nivelul judetului Vrancea a fost constituit consortiul pentru invatamant dual, al carui lider este Consiliul Judetean Vrancea la care au aderat doua universitati de prestigiu, care au filiale in Focsani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si Universitatea Bucuresti), trei colegii tehnice din Focsani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) si Liceul „Simion Mehedinti” Vidra, Inspectoratul Scolar Judetean si trei companii locale, reprezentative in domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focsani,  SC Simiz Fashion SRL).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
strabag nivel 1
siniat
noark
viarom
ness project
EDIT-Structural
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander