Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Armonizare a variantelor de traseu pentru constructia drumului Botosani-Suceava
Armonizare a variantelor de traseu pentru constructia drumului Botosani-Suceava
Infrastructura Publicat de AG&F 28 Mai 2024 15:33
La sediul Consiliului Judetean Botosani a avut loc o importanta intalnire intre reprezentantii firmei care a castigat licitatia pentru realizarea documentatiei tehnice, Consitrans, conducerea CJ Botosani, prin presedintele Doina Federovici si vicepresedintele Dorin Birta, senatorul Lucian Trufin, primarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, al orasului Bucecea, Angel Gheorghiu, primarii comunelor Vladeni, Mihai Eminescu si Curtesti, Voicu Murariu, Verginel Gireada si Maricel Anton, reprezentantii Zonei Metropolitane, directorul DJDP Botosani, Catalin Gheorghian, precum si reprezentantii echipelor de proiect de la cele doua consilii judetene.
Scopul intalnirii a fost armonizarea variantelor de traseu ce vor fi propuse spre Analiza Multicriteriala cu situatia din teren. „A fost o intalnire binevenita, pentru ca trebuie analizate foarte bine toate variantele de traseu si sa identificam solutia optima pentru acest drum pe care insistam sa-l facem la regim de autostrada. Asa cum am mai spus, legarea judetului Botosani de reteaua de autostrazi si drumuri rapide reprezinta pasaportul nostru spre dezvoltare. Trebuie sa trecem peste toate obstacolele, sa gasim cele mai bune solutii, astfel incat acest proiect, «Autostrada pentru Botosani», in care putini credeau acum cativa ani, sa devina realitate”, a declarat Doina Federovici, care a multumit echipei de proiect si primarilor, care au fost proactivi in discutiile cu reprezentantii Consitrans. 
 
 
Realizarea acestui proiect este posibila datorita parteneriatului dintre cele doua consilii judetene si cele doua primarii ale resedintelor de judet, care au preluat de la CNAIR atat realizarea documentatiei tehnice, cat si a lucrarilor de executie. 
Prezent la discutii, senatorul Lucian Trufin a evidentiat necesitatea acestei investitii pentru judetul nostru. „Continuam dezvoltarea judetului cu proiecte de anvergura, asa cum este drumul de mare viteza Botosani – Suceava si sectorul din Autostrada A7, Pascani – Suceava, care va strabate comuna Tudora si va avea un nod de descarcare la Roscani, langa Joldesti. Acestea sunt adevaratele solutii de dezvoltare, investitiile in infrastructura, pentru ca ele atrag dupa sine si investitori, care sa creeze noi locuri de munca. Aceasta este calea administrativa pe care trebuie sa o urmam”, a declarat senatorul Lucian Trufin. 
Ulterior discutiilor, echipele tehnice au mers pe teren pentru a stabili cele mai bune variante de traseu.
 
 
De asemenea, s-a convenit asupra necesitatii realizarii unui nod de descarcare la Hutani, care sa lege prin intermediul DJ 291 drumul de mare viteza de orasul Bucecea, unde se dezvolta un parc industrial si mai departe de Vama Siret, respectiv de municipiul Dorohoi si Vama Racovat. 
„Contextul geopolitic este favorabil dezvoltarii acestui proiect si el este garantia dezvoltarii economice a acestei regiuni, a dezvoltarii activitatilor productive, care sa aduca plusvaloare zonei Botosani – Suceava, pentru a putea concura cu celelalte regiuni ale tarii. Sunt convinsa ca toate aceste proiecte de dezvoltare ale judetului pe care le-am conturat vor fi duse mai departe de o echipa profesionista, cu experienta administrativa”, a conchis Doina Federovici.
Drumul de mare viteza Botosani – Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, si va merge prin spatele localitatilor Dumbraveni – Hutani – Vladeni – Baisa, pana in zona Manastirea Doamnei unde va descarca traficul in viitoarea centura a municipiului Botosani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanta dintre Salcea (Autostrada A7) si viitoarea centura a municipiului Botosani. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
ness project
noark
EDIT-Structural
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
leviatan
concelex
rigips
MAKITA
siniat
konsent

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander