Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Februarie 2021
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Catalin Drula: Nu mai accept documentatii facute prost la proiectele de infrastructura
Catalin Drula: Nu mai accept documentatii facute prost la proiectele de infrastructura
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 14 Ian 2021 10:22
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a solicitat proiectantilor de drumuri determinare si profesionalism in munca lor, care este o etapa foarte importanta in cadrul unui proiect de infrastructura. El a precizat ca toate procesele din sectorul public se vor desfasura "cu mai multa transparenta si simplificat" si ca nu vor mai fi acceptate documentatiile facute prost, pe principul “merge si asa”.
Catalin Drula a participat ieri, 13 ianuarie, la o intalnire, organizata de CNAIR, cu proiectantii care lucreaza pe obiectivele de infrastructura rutiera.
"Le-am cerut (n.r. proiectantilor) determinare si profesionalism pentru ca munca lor este o etapa foarte importanta in cadrul unui proiect de infrastructura si de ea depinde derularea intregului obiectiv. Avem multi specialisti buni in acest domeniu, iar pregatirea lor trebuie valorificata prin proiectele de infrastructura pe care le vom dezvolta in urmatorii ani. (...) E bine sa avem mai multa onestitate in aceasta relatie, din partea ambilor parteneri: stat si privat. Nu cred ca trebuie sa ne comportam niciunii dintre noi ca stapanii celorlalti. (...) Stiu ca si etapa de proiectare poate fi facuta profesionist, astfel incat proiectele de infrastructura sa fie implementate la timp. De aceea o sa pun accent pe dezvoltarea capacitatii administrative. Nu mai trebuie sa fie livrate materiale de slaba calitate, doar pe principiul ca «merge si asa», a subliniat Catalin Drula.
Ministrul a mai adaugat ca s-a mirat "de multe ori ca nu exista o voce mai puternica a industriei de constructii sau de proiectare, care sa contribuie la intocmirea corecta a caietelor de sarcini, la conditiile contractuale, astfel incat sa nu ne mai furam caciula. Nu e normal ca statul sa lanseze tot felul de proceduri de achizitie publica si la sfarsitul lor sa nu avem rezultatele pe care le dorim, ca proiectul se blocheaza la jumatate sau nu se poate finaliza".
Catalin Drula a reiterat faptul ca este mereu adeptul dialogului si ca orice problema aparuta poate fi rezolvata prin schimbul de idei si gasirea rapida de solutii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere