Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNAIR & ANAP: Derulare investitii de 8 miliarde euro in infrastructura, in anul 2020
CNAIR & ANAP: Derulare investitii de 8 miliarde euro in infrastructura, in anul 2020
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2020 09:04
In sedinta de bilant a anului 2020, Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Mariana Ionita, Directorul General al CNAIR si Presedintele ANAP, Eugen Cojoaca, au prezentat principalele rezultate ale parteneriatului dintre CNAIR si ANAP, precum si strategiile pentru viitor in vederea intaririi relatiilor institutionale create.
“Avem in fata cifrele pentru anul 2020 pentru ceea ce inseamna contractarea de proiecte. Sigur, unii ar putea spune ca este un an cu realizari istorice pentru CNAIR si e adevarat, dar 90% dintre romani se intreaba daca implementarea pe teren se vede si cand se va intampla acest lucru. Este de departe unul dintre cei mai buni ani in privinta contractelor incheiate de catre CNAIR in ultimii 10 ani. Sunt convins ca nu ar fi fost posibil daca in cadrul companiei nu se schimba radical abordarea in ceea ce priveste proiectele de infrastructura mare si, pe de alta parte, daca nu aveam un partener serios asa cum este ANAP”, a subliniat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.
“Pentru CNAIR a fost anul cel mai fructuos din punct de vedere al contractelor semnate si al procedurilor pe care am reusit sa le demaram. Noi am reusit sa avem cu ANAP un parteneriat real, concretizat in foarte multe intalniri. Am vrut sa-i arat domnului Eugen Cojoaca, Presedinte ANAP, ce se intampla dupa finalizarea unei achizitii si l-am invitat la cateva intalniri cu constructorii ca sa observe ca uneori factorii de evaluare pe care ii avem in vedere in procesul de achizitii (experienta, valoarea cifrei de afaceri etc.) nu sunt suficienti si in procesul de achizitie cu firmele cu cifra mare de afaceri, cu multe proceduri in derulare. Impreuna am gestionat si o analiza pe documentatia pentru normativul de achizitie publica si imediat dupa sarbatori voi avea o intalnire cu Digi Growth. Eu am scris la aceasta institutie si la reprezentanta Romaniei la Bruxelles si sper sa ne spuna si noua care este perspectiva modificarii legislatiei pe achizitii si cum tratam anumite categorii de ofertanti. Urmeaza sa avem o conferinta la inceput de ianuarie”, a explicat Mariana Ionita, Directorul General al CNAIR.
“Vorbim despre cea mai mare investitie in domeniul de infrastructura de dupa revolutie si cifrele de anul acesta sunt incomparabil mai mari decat in orice alt an. Daca in anul 2011 vorbeam de un miliard, un miliard si jumatate de euro investiti in infrastructura, acum vorbim de aproximativ 8 miliarde de euro. ANAP este o entitate deschisa si acest parteneriat cu CNAIR a dus la rezultate foarte bune cu cifre istorice”, a precizat Eugen Cojoaca, Presedintele ANAP.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
concelex
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
quadratum
leviatan
viarom
noark
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
FRONTALE
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander