Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) va gestiona proiectele de autostrazi
Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) va gestiona proiectele de autostrazi
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 11 Mar 2021 09:10
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta ca, dupa mai multi ani de la propunerea oficiala de infiintare a Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR), actul normativ privind operationalizarea acestei companii a fost adoptat astazi de catre Parlament. Dupa parcurgerea etapelor procedurale aceasta Companie, care va functiona sub autoritatea MTI, isi va desfasura, in mod real, activitatea pentru care s-a dorit a fi infiintata.
Astfel, prin adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.55/2016 privind reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania-S.A. si infiintarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere S.A., au fost create toate instrumentele legale care permit operationalizarea acestei companii atat de necesara pentru dezvoltarea proiectelor majore de infrastructura ale Romaniei.
C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesitatilor de deplasare a cetatenilor si de circulatie a marfurilor in conditii de siguranta, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeana si asigurarea confortului in trafic. Masura de infiintare a C.N.I.R va conduce la dezvoltarea pe termen lung a retelei trans-europene de transport (TEN-T), pentru functionarea optima a pietei interne comunitare, in stransa legatura cu realizarea obiectivelor strategiei europene privind cresterea economica.
Totodata, amintim faptul ca operationalizarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere este unul dintre punctele asumate de Executiv ce a fost prevazut in Programul de guvernare.
In conformitate cu bunele practici promovate pentru transparentizarea procedurilor de desemnare a membrilor provizorii de la nivelul structurilor de conducere ale CNIR, cei interesati sunt invitati sa trimita CV-urile la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
”Astazi anunt cu mare bucurie ca aceasta companie, vitala pentru capacitatea administrativa de a derula proiecte de investitii in autostrazi si drumuri expres noi, se naste cu adevarat.
Operationalizarea CNIR este unul dintre punctele prevazute expres in programul de guvernare al coalitiei PNL-USRPLUS-UDMR si iata ca, la doar 3 luni de la preluarea mandatului, putem anunta acest succes catre opinia publica.
Am spus ca anul 2021 reprezinta debutul deceniului infrastructurii in Romania. Bugetul alocat este unul record la toate capitolele. Noua companie va veni sa consolideze resursa umana din sistem: oamenii profesionisti, expertii, managerii de proiect, inginerii si proiectantii care sa gestioneze aceste proiecte si sa se asigure ca se livreaza la timp.
Nu infiintam o noua companie care sa consume bani publici din bugetul de stat in plus. Imi doresc persoane cu experienta in guvernanta / managementul corporativ, intelegerea domeniului de investitii rutiere, abilitate de planificare strategica, organizare eficienta a structurii, orientare catre rezultate, avand in vedere caracterul multianual al proiectelor mari de investitii. Managementul CNIR va trebui sa construiasca echipa, sa structureze compania si sa creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al Romaniei”, a subliniat ministrul Catalin Drula.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
leviatan
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
theda mar
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
viarom
MAKITA
BALTIC
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica