Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Consiliul Judetean Cluj aloca 10 milioane euro pentru proiectul de tren metropolitan
Consiliul Judetean Cluj aloca 10 milioane euro pentru proiectul de tren metropolitan
Infrastructura Publicat de AG&F 30 Apr 2024 10:23
Aproape 10 milioane euro vor fi alocati din bugetul judetului pentru materializarea obiectivului de investitii. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a initiat un proiect de hotarare ce vizeaza asocierea forului administrativ judetean cu municipiul Cluj-Napoca si comunele Floresti, Gilau, Apahida, Baciu, Jucu, Bontida si Garbau, in vederea realizarii obiectivului de investitii: "Tren Metropolitan Gilau – Floresti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bontida”. Acesta va fi supus aprobarii plenului Consiliului Judetean in sedinta ordinara din data de 29 aprilie 2024.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean: "Este un proiect de o importanta strategica nu doar pentru zona metropolitana a Clujului ci pentru intreg judetul, un proiect prioritar pe care il sustinem cu toata convingerea. Vom contribui, astfel, incepand chiar de anul viitor, cu circa 10 milioane de euro, pentru materializarea acestei investitii ce are drept scop fluidizarea traficului auto, o mobilitate mai mare a clujenilor care fac naveta intre Cluj-Napoca si localitatile limitrofe, dar si reducerea substantiala a timpului parcurs in trafic”.
In baza acordului de asociere, Consiliul Judetean va acoperi cheltuielile neeligibile ocazionate de construirea parcarilor auto in sistem „Park&Ride”, ce vor fi amplasate in vecinatatea statiilor feroviare din localitatile Bontida, Rascruci, Jucu, Campenesti, Apahida, Dezmir, Baciu, Suceag, Radaia, Mera, Nadasel si Garbau.
Finantarea acestor investitii urmeaza a fi realizata atat din bugetul propriu al Consiliului Judetean, prin alocari multianuale, cat si din alte surse, inclusiv din fonduri europene.
In urma incheierii acordului de asociere vor putea fi demarate, intr-un timp cat mai scurt, studiile de pre-fezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului si evaluarea strategica, astfel incat finantarea investitiei sa poata fi realizata din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027, Prioritatea (P6) – Dezvoltarea mobilitatii sustenabile in nodurile urbane – trenurile metropolitane.
Viitorul tren metropolitan va utiliza infrastructura feroviara publica existenta, pe traseul Bontida – Cluj-Napoca – Garbau, in lungime de 48,8 km. Conform documentatiei elaborate pana in prezent, flota feroviara va cuprinde circa noua trenuri, cu o capacitate de 420 locuri. Acestea vor functiona exclusiv electric, la o viteza maxima de 150km/h si cu o frecventa de 30 minute. De asemenea, se estimeaza ca numarul total al calatorilor transportati va fi de aproximativ 7.600 persoane/zi in anul 2030, respectiv de circa 9.500 persoane/zi in anul 2050.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
ness project
viarom
CDS
leviatan
theda mar
EDIT-Structural
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
rigips
noark
Acvatot 2019
BogArt
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander