Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONSIM Management asigura consultanta pentru licitatie Varianta Ocolitoare Medias
CONSIM Management asigura consultanta pentru licitatie Varianta Ocolitoare Medias
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 30 Ian 2024 06:15
Primarul municipiului Medias, Gheorghe Roman, si reprezentantul companiei Consim Management au semnat contractul de servicii de consultanta pentru constructia variantei ocolitoare a orasului Medias, pe DN 14. Consultantii vor asigura expertii cooptati pentru verificarea si revizuirea, daca este cazul, a documentatiei de atribuire a contractelor de supervizare, proiectare si executie in conformitate cu Studiul de fezabilitate, precum si servicii de consultanta pe perioada desfasurarii procedurii de achizitie organizata pentru atribuirea acestor contracte.
Conform indicatorilor tehnico-economici actualizati adoptati de Guvern la finalul anului 2023, drumul va avea o lungime de 8,77 km, valoarea investitiei fiind estimata la 1,15 miliarde lei (inclusiv TVA).
Potrivit autoritatilor locale, pana in acest moment, in cadrul proiectului de constructiei a centurii Medias s-au aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici, prin Hotarare de Guvern. Pasii urmatori in realizarea proiectului constau in emiterea unei hotarari de guvern pentru exproprieri pe culoarul variantei, organizarea unei licitatii deschise pentru atribuirea contractului de proiectare si executie si intocmirea cererii de finantare, dupa care va urma proiectarea si executia lucrarilor.
"Daca la finalul anului trecut, Guvernul a aprobat proiectul care vizeaza realizarea variantei ocolitoare a municipiului Medias, pe DN 14, am semnat un contract de atribuire servicii pentru consultanta in procedura de licitatie deschisa. Pana la inceperea efectiva a lucrarilor, mai sunt de efectuat cativa pasi, si anume obtinerea unei hotarari de guvern care presupune exproprierea culoarului pe care urmeaza sa se realizeze varianta ocolitoare, licitatia deschisa atribuirea contractului de proiectare si executie, cererea de finantare si, nu in ultimul rand, proiectarea si executia lucrarii, care se va realiza pe o perioada de aproximativ 36 de luni. Sigur ca primii trei pasi se pot derula in paralel", a declarat primarul Gheorghe Roman.
Traseul variantei de ocolire a municipiului Medias are o lungime liniara de 8,7 km si va cuprinde 4 pasaje, doua poduri/ viaducte, o pasarela pietonala, o intersectie giratorie suspendata, doua noduri rutiere si o intersectie giratorie la nivel.
Intregul traseu al variantei ocolitoare incepe din drumul national DN 14, din sensul giratoriu existent, traverseaza calea ferata CF 300 si strada Rora Mare si ocoleste statia de epurare a apelor uzate a orasului peste canalul Ighis si raul Tarnava Mare. In continuare, traverseaza strada Titus Andronic si aleea pietonala din cartierul Gura Campului, intersectandu-se cu DN 14A (strada Baznei) printr-o giratie suspendata, dupa care urmeaza cursul raului Tarnava Mare, traversat cu pod la km 6+140. Urmeaza apoi traversarea caii ferate CF 300 si se intersecteaza cu drumul DN 14, la intersectie cu drumul Buzdului.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CDS
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
theda mar
noark
siniat
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
ness project
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander