Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONSITRANS realizeaza documentatia tehnica pentru DX Botosani-Suceava
CONSITRANS realizeaza documentatia tehnica pentru DX Botosani-Suceava
Infrastructura Publicat de AG&F 15 Apr 2024 10:28
Presedintii Consiliului Judetean Suceava si Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Flutur si, respectiv, Doina Federovici, alaturi de primarii municipiilor Suceava si Botosani, Ioan Lungu si, respectiv, Cosmin Andrei, au semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectul de autorizatie de Construire si proiectului tehnic de executie pentru drumul expres A7 - Suceava - Botosani, informeaza Agerpres.
Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Judetean Suceava, in prezenta reprezentantilor asocierii conduse de firma Consitrans, cea care a fost declarata castigatoare a licitatiei.
Valoarea contractului este 14, 27 milioane lei fara TVA. Fondurile sunt asigurate din Programul de Transport 2021-2027 in proportie de 98%, iar cele patru autoritati locale vor contribui, in parti egale, pentru asigurarea cofinantarii de 2%.
 
 
"Ne bucuram ca acest proiect ambitios pe care l-am promovat alaturi de colegii de la Primaria Botosani, Consiliul Judetean Suceava si Primaria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastra, un adevarat pasaport pentru dezvoltare. Chiar daca la inceput putini au fost cei care au crezut in el, am demonstrat ca prin implicarea echipei de proiect am reusit sa finalizam o prima etapa importanta. Este mult de munca, dar avem determinarea de a realiza cat mai repede documentatia tehnica", a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.
 
 
Realizarea documentatiei tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate (14 luni), obtinerea autorizatiei de constructie (trei luni), executarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie (trei luni), intocmirea documentatiei suport si asistenta acordata pentru depunerea si sustinerea aplicatiei de finantare, precum si pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de executie lucrari (trei luni) si asistenta tehnica in perioada executiei lucrarilor (24 de luni).
Drumul de mare viteza Botosani - Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, si va merge prin spatele localitatilor Dumbraveni - Hutani - Vladeni - Baisa, pana in zona Manastirea Doamnei unde va descarca traficul in viitoarea centura a municipiului Botosani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanta dintre Salcea (Autostrada A7) si viitoarea centura a municipiului Botosani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
strabag nivel 1
ness project
EDIT-Structural
viarom
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Ubitech
noark
siniat
MAKITA
Acvatot 2019
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander