Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - DEPOGAZ: Fonduri de 38 milioane euro pentru modernizare depozit de gaze Bilciuresti
DEPOGAZ: Fonduri de 38 milioane euro pentru modernizare depozit de gaze Bilciuresti
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2023 09:40
Depogaz Ploiesti a semnat cu Agentia Executiva Europeana pentru Clima, Infrastructura si Mediu (CINEA) acordul pentru un grant de aproape 38 milioane euro destinat modernizarii infrastructurii sistemului de inmagazinare si extractie a gazelor naturale din Depozitul de la Bilciuresti, a anuntat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
"Marcam astazi o noua etapa din proiectul mare de modernizare a sectorului energetic din tara noastra: A fost aprobat grantul de aproximativ 38 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului de inmagazinare si extractie a gazelor naturale din Depozitul de la Bilciuresti. In calitate de beneficiar, Depogaz Ploiesti a semnat astazi, 17 mai 2023, Acordul de Grant - Proiect 101103289 - 6.20.7-RO-W-M-22-Bilciuresti UGS cu Agentia Executiva Europeana pentru Clima, Infrastructura si Mediu (CINEA), pentru implementarea proiectului PIC 6.20.7 - "Cresterea capacitatii de extractie zilnica in cadrul Depozitului Bilciuresti"", scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
El a subliniat ca proiectul "Cresterea capacitatii de extractie zilnica in cadrul Depozitului Bilciuresti - Modernizarea infrastructurii sistemului de inmagazinare gaze naturale" are ca scop cresterea capacitatii de livrare zilnica a gazelor din depozitul Bilciuresti de la 14 milioane Smc/zi la 20 milioane Smc/zi, corelata si cu o majorare a capacitatii de inmagazinare de 108 milioane Smc/ciclu.
"Este esential sa crestem capacitatea de inmagazinare si extractie pentru a reusi sa ne indeplinim obiectivul de independenta si securitate energetica. Totodata, ne pregatim pentru momentul cand vom extrage gazele din Marea Neagra. Vreau sa felicit echipa de la Depogaz pentru ca au reusit sa obtina acest grant si le doresc mult succes in finalizarea acestui proiect important si vital. Da, se poate si asa cum am spus exista fonduri suficiente pentru a duce la final toate proiectele prin care modernizam energia din tara noastra", a punctat ministrul.
Conform unui comunicat al Depogaz, proiectul consta in dezvoltarea de noi instalatii de suprafata, care vor prelua fluxul suplimentar. Totodata, vor fi modernizate si finalizate restul instalatilor existente, prin proiectarea, executarea si punerea in functiune a urmatoarelor operatiuni: Colector Butimanu - Bilciuresti cu diametrul de 24" (DN 600 PN 150); Modernizari in cadrul grupurilor de inmagazinare; Modernizarea sondelor vechi; Baterii separatoare gaze injectie/extractie; Modernizare sistem racire modul M3 Butimanu; Digitalizarea procesului de inmagazinare subterana a gazelor
Valoarea totala a investitiei este de peste 110,466 milioane euro.
"Implementarea proiectului de la Bilciuresti va contribui la cresterea securitatii aprovizionarii si integrarii pietei, prin cresterea fluxurilor de transport si diversificarea resurselor de gaze naturale, atat in Romania, cat si la nivelul Europei de Sud-Est, precum si prin asigurarea flexibilitatii in operatiuni si servicii de echilibrare a retelei de gaze naturale", se mentioneaza in comunicat. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
noark
rigips
Ubitech
grundfos
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Acvatot 2019
BALTIC
viarom
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica