Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GALATI: DN 25 va fi extins la patru benzi in urma unei investitii de 300 milioane euro
GALATI: DN 25 va fi extins la patru benzi in urma unei investitii de 300 milioane euro
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2024 19:26
Drumul National DN 25 va fi extins la patru benzi in urma unei investitii de peste 1,5 miliarde lei (300 de milioane de euro). Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat incheiat intre Consiliul Judetean (CJ) Galati si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, iar recent administratia judeteana a lansat si licitatia pentru desemnarea unui constructor care sa modernizeze cei aproximativ 40 km de drum, pe ruta Galati - Movileni - Sendreni - Branistea - Independenta - Piscu - Tudor Vladimirescu - Hanu Conachi (intersectia cu DN25A).
"Este un proiect urias, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru ca vom moderniza toate podurile si pasajele de cale ferata de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri si pasaje de cale ferata noi, in imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde si in aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numarul mare de accidente de pe acest drum, vom monta parapete de delimitare a celor doua sensuri de circulatie.
Practic, drumul va fi modernizat complet de la iesirea din municipiul Galati, de undeva din zona Tirighina (Borcan) si pana la Hanu Conachi, la intersectia cu DN25A, drumul care duce catre Nanesti, pe care il vom extinde, de asemenea, la patru benzi, pana la intersectia cu viitorul Drum Expres Braila - Focsani, astfel incat sa avem un drum modern si mult mai sigur de la Galati pana la Autostrada Moldovei", a declarat Costel Fotea, presedintele CJ Galati.
Licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DN 25 intre Galati si Tudor Vladimirescu este deja publicata in cadrul SEAP, lucrarile avand o valoare de 1,1 miliarde lei (fara TVA) si o perioada de implementare de 36 de luni. Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la 8 aprilie 2024, ora 15:00.
Finantarea acestei investitii va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027.
Studiul de fezabilitate pentru realizarea proiectului a fost elaborat de compania Like Consulting.
 
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
viarom
theda mar
quadratum
Acvatot 2019
leviatan
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
noark
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
rigips
MAKITA
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander