Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - KIRCHDORFER livreaza pentru CNAIR bariere din beton de 100 milioane euro
KIRCHDORFER livreaza pentru CNAIR bariere din beton de 100 milioane euro
Infrastructura Publicat de AG&F 01 Iul 2019 07:00
In urmatorii patru ani, in Romania, vor fi instalate peste 1.000 de bariere (parapete) din beton Deltabloc, pentru a spori protectia impotriva aspectelor periculoase ale retelei rutiere romanesti. Cu o valoare a comenzii de 100 de milioane de euro, acesta este cel mai mare contract din istoria companiei Kirchdorfer - si din intreaga industrie a sigurantei rutiere, informeaza un comunicat al corporatiei din Austria, careia Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR SA) i-a atribuit, la 22 septembrie 2018, un contract impartit in sase loturi, ce prevede achizitia, transportul si montajul/realizarea parapetelor rutiere din beton.
„Cu circa 100 de decese pe an la un milion de locuitori, Romania conduce detasat la acest capitol statisticile negative ale UE. Desi toate tarile membre, in ansamblu, au inregistrat progrese importante in domeniul asa-numitei sigurante pasive de circulatie, in ultimii ani, diferentele intre state sunt si raman enorme. De exemplu, in Romania survin de trei ori mai multe decese cauzate de accidente rutiere, in comparatie cu Marea Britanie, ceea ce reprezinta si o consecinta a inexistentei in Romania a barierelor speciale de retentie a vehiculelor in curbe periculoase si in trafic”, se mai arata in comunicat.
Necesitatea de a atinge masurile de siguranta pe intreaga densitate a retelei de drumuri nationale din Romania  - 17 000 km de drumuri nationale cu doua sau patru benzi, care traverseaza orase si centre urbane in conditii complet nesecurizate - a dus la un volum imens de comenzi pentru mijloacele de protectie specifice, din care cea mai recenta a vizat barierele (parapetele) speciale de siguranta din beton, cu o valoare de aproape 100 de milioane de euro. O oferta a fost acceptata deja in 2018 de CNAIR SA, pentru un proiect-pilot pe o perioada de patru ani. Ca lider pe piata internationala si in tehnologia pe care o promoveaza, Deltabloc International a fost in mod firesc intr-o pozitie excelenta, in raport cu autoritatea romana contractanta. Expertii Deltabloc au lucrat asiduu pentru a-si adjudeca toate loturile propuse la licitatie; printre altele, au fost depuse mai mult de 5.000 de pagini de documente specifice, au fost infiintate noi companii si a fost stabilita o retea puternica de parteneri si furnizori locali competenti si certificati. In urmatorii patru ani, sase instalatii de prefabricate, certificate CE, si doua echipe mobile de instalare a parapetelor din beton in situ vor contribui la modernizarea drumurilor nationale romanesti. Aceste masuri ar trebui sa asigure o reducere semnificativa a numarului accidentelor de trafic fatale, dupa cum sustin specialistii corporatiei germane.
In comunicat se mai arata ca administratorul retelei rutiere din Romania, CNAIR, stie deja din propria experienta cat de eficienta si utila este integrarea sistemelor Deltabloc. Cu mai mult de 10 ani in urma, Deltabloc International a furnizat, pentru teste, parapete inovatoare de protectie din beton pentru una dintre cele mai periculoase sectiuni rutiere din Romania. Inainte de instalare, in zona respectiva surveneau mai multe decese pe an, din cauza accidentelor. Dupa ce au fost luate masurile de protectie, nu s-a mai intamplat niciun incident fatal.
***
Corporatia Kirchdorfer Gruppe este un producator privat din domeniul materialelor de constructii. Sediul firmei fondate in 1888, ca fabrica de ciment, se afla in Kirchdorf an der Krems, din Oberösterreich. La finele anului 2017, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 250 de milioane euro si avea circa 1.800 de angajati pe plan local si international. Anuntul de atribuire a contractului despre care cei de la Kirchdorfer sustin ca reprezinta un proiect-pilot arata ca s-a avut in vedere achizitia, transportul si montajul/realizarea parapetelor rutiere din beton pentru drumurile aflate in administrarea CNAIR SA, respectiv DRDP Loturile 1-6 (DRDP Bucuresti, DRDP Craiova, DRDP Cluj, DRDP Brasov, DRDP Iasi si DRDP Constanta). Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut al ofertei, iar in cadrul procedurii s-au primit trei oferte, din care doua admisibile si a castigat cea prezentata de Deltabloc UK LTD, cu adresa postala in Castleford, Letchmire road, WF10 2DB, Unit 1 Allerton Bywater Network Centre, Cod postal: WF102DB , United Kingdom , Tel. +44 1924375446 , E-mail:  Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Valoarea totala finala a contractului a fost de 137.358.000 lei (fara TVA). Totodata, s-a incheiat si un contract de subcontractare avand ca obiect lucrari de montajul parapetelor rutiere de beton,producerea parapetelor rutiere de beton, transportul parapetelor rutiere de beton, montajul parapetelor rutiere de beton.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKallbimTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
elmas 2017

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere