Agenda Constructiilor
Marti, 17 Mai 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - METROUL SA va realiza documentatiile pentru modernizarea CF Timisoara - Resita
METROUL SA va realiza documentatiile pentru modernizarea CF Timisoara - Resita
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 13 Ian 2022 11:49
Reprezentantii autoritatilor locale si judetene din Timis si Caras-Severin au semnat un contract cu Metroul SA ce prevede elaborarea documentatiilor pentru reabilitarea liniei de cale ferata dintre Timisoara si Resita, cu extensie pe ruta Voiteni - Stamora Moravita - frontiera. Valoarea contractului este de 10,7 milioane de lei (fara TVA), iar planurile autoritatilor vizeaza achizitia de trenuri cu hidrogen.
In aceasta faza, vor fi realizate studiile de prefezabilitate si fezabilitate, documentatia necesara achizitiei proiectului tehnic si a executiei, dar si documentatia pentru accesarea de fonduri nerambursabile.
"Este un pachet de servicii mare, care va avansa considerabil proiectul. (...) Intentionam sa recuperam banii prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), dar suntem deschisi si la alte surse de finantare. Ne dorim ca pentru traseul de cale ferata modernizat sa achizitionam trenuri cu hidrogen, de timp train - tram, deoarece legatura dintre Timis si Caras trebuie sa fie rapida, prietenoasa cu mediul si potrivita timpurilor in care traim. Pentru Romania, va fi prima investitie de acest gen, un pas istoric in reducerea emisiilor de bioxid de carbon, iar personal, cred ca aceasta solutie de mobilitate curata va dovedi ca tranzitia energetica catre zero emisii directe este posibila si foarte aproape", a anuntat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis.
La evenimentul de semnare a contractului au participat Romeo Dunca - presedintele CJ Caras-Severin, Ioan Popa - primarul municipiului Resita, Alin Nica - presedintele CJ Timis, Dominic Fritz - primarul municipiului Timisoara, Mircea Andrei Rozorea - directorul general al Metroul SA, Lucian Melinceanu - director general adjunct la Metroul SA, Narcis Stefan Neaga - director Metroul SA, Mariana Capra - consilier Metroul SA si Adrian Istrati - director CFR Regionala Timisoara.
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
cv water 2021
hilti
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hidroplasto
PPTT
Ubitech
leviatan
FRONTALE
leviatan
viarom
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere