Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI initiaza licitatia de 1,1 miliarde euro pentru constructia Alternativei Techirghiol
MTI initiaza licitatia de 1,1 miliarde euro pentru constructia Alternativei Techirghiol
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 24 Apr 2024 14:05
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) documentatia de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Alternativa Techirghiol, denumita si Autostrada Litoralului. Noul drum va avea o lungime de 30,59 km, cu doua benzi pe sens, 31 structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra, 5 noduri rutiere, spatii pentru parcari si zone de servicii.
Valoarea totala a proiectului este de 5,74 miliarde lei (circa 1,1 miliarde euro), inclusiv TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programului Transport 2021-2027. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare si 36 luni pentru etapa de executie. 
"CNAIR a transmis la ANAP documentatia de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia acestei autostrazi, care prevede o perioada de realizare de 48 de luni. Noua autostrada va asigura, prin nodul Cumpana, legatura Autostrazii Bucuresti-Constanta (A2) si a Centurii Constanta (A4), cu sudul litoralului romanesc (in apropiere de Mangalia) si va reprezenta o alternativa moderna la DN 39, drum national foarte aglomerat in perioada sezonului estival", a transmis ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu.
 
 
Traseul Autostrazii Litoralului traverseaza orasele Techirghiol si Eforie, dar si comunele Cumpana, Agigea, Topraisar, Tuzla si 23 August. Drumul se va desfasura pe amplasament nou, fara a folosi portiuni de drum existente. "Scopul realizarii acestui drum de mare viteza consta in constructia unei legaturi noi si rapide intre Autostrada de Centura a Constantei A4, din zona localitatii Cumpana si comuna 23 August, la intersectia cu DN39B, scurtand astfel timpul de deplasare prin cresterea vitezei de calatorie", a precizat Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
Proiectarea la faza studiului de fezabilitate a fost realizata de compania Consitrans. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
konsent
siniat
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
concelex
leviatan
noark
viarom
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
quadratum
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander