Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC: Contracte pentru constructia de drumuri de 1,6 miliarde lei, semnate astazi
MTIC: Contracte pentru constructia de drumuri de 1,6 miliarde lei, semnate astazi
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2020 16:36
Astazi a fost o zi importanta pentru infrastructura de transport rutier, zi in care s-au semnat trei contracte de executie pentru proiecte cu o valoare cumulata de peste 1,6 miliarde lei, un contract pentru elaborarea de SF si PT pentru un nod rutier si un protocol de asociere a unor autoritari locale pentru proiectarea si constructia centurii Turda - Campia Turzii, din judetul Cluj.
Cel mai mare si mai important contract semnat astazi vizeaza constructia a doua sectoare din Autostrada Transilvania, respectiv Subsectiunea 3A2: Nadaselu - Mihaesti (km 8+700 - km 25+500) si Subsectiunea 3B1: Topa Mica - Zimbor (km 0+000 - km 13+260). Contractul a fost semnat de CNAIR, ca beneficiar, cu asocierea castigatoare a licitatiei de proiectare si executie, reprezentata de companiile Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj SA. Valoarea contractului este de 1,39 miliarde lei (fara TVA) si presupune constructia a 30 km de autostrada. Finantarea va fi asigurata din fonduri europene nerambursabile.
Prin contractul semnat s-a stabilit o perioada de proiectare de 12 luni, de 24 de luni pentru executie si 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor.
"In urmatorii ani acest proiect va epuiza toate etapele de implementare si se va putea circula de la Ungheni de Mures pana la Bors pe toti cei 274 de km ai Autostrazii Transilvania", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, prezent la semnarea contractului.
Prezent, la eveniment, prim-ministrul Ludovic Orban a precizat: "Din Autostrada Transilvania, odata cu semnarea contractului pe Nadaselu - Zimbor, vor mai ramane doar doua tronsoane pentru care urmeaza sa se semneze contractul. Sunt proceduri care se afla in derulare si putem spune ca de la Cluj pana la granita de vest se va ajunge intr-o ora jumatate - o ora si 40. Este o investitie extrem de importanta si este insotita de o serie de alte proiecte".
CNAIR SA are in derulare si licitatia de atribuire a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru realizarea conexiunii la A3, in zona Turda si in zona nationala DN1 - Martinesti. "Este un proiect care a avut termen de depunere a ofertelor 6 mai si speram ca, dupa finalizarea procedurilor la CNSC, sa semnam contractul pentru acest proiect", a mai spus Lucian Bode.
Alte proiecte de anvergura aflate in implementare in judetul Cluj sunt reprezentate de centura metropolitana, care a fost gandita de autoritatile locale in perspectiva construirii Spitalului Regional de Urgenta Cluj ce va fi amplasat in vecinatatea drumului transregio Gilau - Apahida. Un alt proiect impostant pentru regiune este electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj - Episcopia Bihor, 166 de km de linie de cale ferata, a carui valoare depaseste 1,8 miliarde de euro. "Estimam ca vom lansa licitatia la sfarsitul acestui an, iar la sfarsitul lui 2021 vom semna contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor. Foarte important este si pasajul Taietura Turcului. Face parte din acest proiect, este parte componenta a acestui proiect si odata cu implementarea proiectului de reabilitare a liniei ferate Cluj - Episcopia Bihor vom finaliza si vom realiza acest pasaj pe Taietura Turcului", a explicat ministrul Transporturilor.
 
Secol va finaliza constructia Centurii Targu Jiu
Tot astazi, CNAIR SA a semnat contractul avand ca obiect finalizarea lucrarilor de constructie a variantei de ocolire Targu Jiu, cu ofertantul castigator, reprezentat de asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA - Secol Romania. Valoarea contractului este de 207 milioane de lei (fara TVA) si traseul are o lungime de 20 km. Proiectul beneficiaza de finantare din fonduri europene nerambursabile.
Durata contractului este de 18 luni pentru executie, la care se adauga 84 de luni perioada de garantie a lucrarilor.
Pe langa constructia efectiva a celor aproape 20 de kilometri de drum, proiectul mai prevede realizarea a trei noduri rutiere, doua intersectii giratorii, sase pasaje, patru poduri si a trei podete cu lungimea de 5 metri, pentru supratraversarea drumurilor agricole.
 
Freyrom si Procons Group: lucrari de modernizare pe DN 66
CNAIR SA a semnat contractul de executie a lucrarilor de reabilitare a DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins intre km 105+000 si km 105+580, in vederea construirii unui pod nou peste Jiu, la Meri (km 105+250), si reamenajarea sectorului cuprins intre km 106+220 si km 106+965, din zona Manastirii Lainici. Contractul, cu o valoare de aproape 20 de milioane de lei (fara TVA), a fost adjudecat de asocierea Freyrom - Procons Group.
Durata contractului este de 12 luni pentru executie, la care se adauga 96 de luni perioada de garantie.
 
Search Corporation elaboreaza SF si PT pentru nodul rutier Cumpana
Un alt contract semnat de CNAIR vizeaza elaborarea Studiu de Fezabilitate (SF) si Proiect Tehnic de Executie (PT) pentru obiectivul Nod Rutier Cumpana A4 (km 16+700) - DN39E. Valoarea contractului este de 0,67 milioane de lei (fara TVA), finantarea fiind asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin POIM 2014-2020. Durata de realizare a contractului este de 8 luni, astfel: 3 luni pentru elaborarea SF, 5 luni pentru autorizarea lucrarilor de construire (PAC), 6 luni pentru realizarea PT si 8 de asistenta tehnica pentru beneficiar.
 
Protocol de colaborare pentru constructia centurii Turda - Campia Turzii
Tot astazi, in prezenta primului ministru Ludovic Orban si a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, s-a semnat un protocol de asociere intre UAT Campia Turzii, UAT Turda si Consiliul Judetean (CJ) Cluj, in vederea realizarii in parteneriat a proiectului de investitii Centura Ocolitoare Turda - Campia Turzii. Soseaua va avea o lungime de 16 km.
"Centura ocolitoare cuprinde sase tronsoane, pornind din parte de nord-vest a municipiului Campia Turzii si se incheie pe teritoriul administrativ al municipiului Turda. Lungimea totala a centurii este de 16,04 kilometri, impartita egal intre cele doua municipii si va asigura fluxul de circulatie in partea de sus acestora, catre autostrada A3", a declarat primarul orasului Campia Turzii, Dorin Lojigan, la festivitatea de semnare a protocolului.
Potrivit primarului din Campia Turzii, centura ocolitoare va fi una prietenoasa cu mediul inconjurator, cu trotuare, piste pentru biciclete, sistem de scurgere a apelor pluviale si sistem de iluminat cu leduri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLPLANelmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere