Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Aproape 15 miliarde euro pe piata europeana de tevi din plastic, in 2027
ANALIZA: Aproape 15 miliarde euro pe piata europeana de tevi din plastic, in 2027
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 23 Mar 2020 06:24
Piata de tubulatura din material plastic cele mai multe tari europene se inscrie pe un trend ascendent, in special datorita dezvoltarii sectorului rezidential si al constructiilor de locuinte, care necesita extinderea retelelor, bransare, dar si lucrari de instalatii interioare. Potivit unui studiu publicat de Ceresana, piata europeana de tubulatura din plastic isi va mentine trendul ascendent pana cel putin 2027, cand acest sector va ajunge la o valoare de 14,5 miliarde euro. In continuare, tevile de polietilena (PE) vor fi utilizate cu preponderenta pentru proiectele de alimentare cu apa si se estimeaza ca vor castiga teren si in cazul altor aplicatii. Conform Ceresana, cererea europeana de tevi din PE va inregistra o crestere medie anuala de 2%, pana in anul 2027.
Producatorii de tubulatura din plastic vor beneficia, pe langa cererea provenita din necesitatea extinderii si reabilitarii retelelor de alimentare cu apa, si de pe urma tendintei de digitalizare care a cuprins intreaga lume, in special in contextul retelelor optice si 5G. Potrivit specialistilor, conductele de protectie din material plastic sunt necesare pentru a proteja retelele scumpe de fibra optica. Cercetatorii de la Ceresana se asteapta ca sectorul de protectie a cablurilor sa se dezvolte cel mai dinamic in urmatorii ani, dupa ce in 2017 cererea provenita din acest domeniu s-a situat la aproximativ 715.000 de tone. Alte domenii din care va proveni cererea de tubulatura din plastic in Europa sunt retelele de gaze, agricultura/ irigatii, indistrie, dar si alte aplicatii cu impact mai redus.
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
Ubitech
quadratum
viarom
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
ness project
noark
concelex
EDIT-Structural
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander