Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - APRICUS: Reluarea programului Casa Verde va impulsiona piata de echipamente
APRICUS: Reluarea programului Casa Verde va impulsiona piata de echipamente
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 21 Mar 2016 12:47
Dupa o perioada de doi ani (2014-2015) in care piata sistemelor solare destinate productiei de agent termic s-a inscris pe un trend de scadere, ca urmare a retragerii sprijinului statului si blocarii proiectului "Casa Verde", tendinta ascendenta din domeniu s-ar putea relua din 2016, datorita reluarii programului respectiv, dar si implementarii noilor directii de dezvoltare a echipamentelor ce utilizeaza resurse regenerabile. "Credem ca reluarea depunerilor de cereri in programul «Casa Verde» va putea influenta semnificativ vanzarile tuturor firmelor prezente in Romania. Ar fi o abordare pozitiva din partea Guvernului reluarea acestui mecanism. Noi am estimat o dublare a vanzarilor Apricus in Romania, in cazul unei astfel de situatii", a declarat Mihai Vintila, Relationship Manager in cadrul Apricus Solar.
Potrivit datelor societatii, pe piata de profil exista o mare fluctuatie de firme care apar si dispar. "Cred ca perioada 2016-2020 va aduce o linistire si o consolidare atat a marilor competitori de pe piata, dar mai ales a micilor companii. Concurenta este puternica, desi in Romania nu exista o piata specifica foarte dezvoltata. Apartenenta la Uniunea Europeana creeaza conditiile prezentei tuturor marilor producatori din domeniu. Urmarim cu interes fuziunile ce consolideaza unele prezente, iar produsele noi apar tot timpul. De exemplu, Apricus Solar a lansat in Europa, la finalul anului trecut, seria de sisteme ETC, cu care speram sa ne consolidam pozitia actuala", a precizat managerul Apricus.
Conform datelor companiei, in acest context, singurele birouri ale grupului care au raportat cresteri semnificative in 2015 sunt cele din Ucraina si Cehia, datorita conditiilor speciale din aceste tari.
***
Apricus Solar comercializeaza opt modele de panouri cu tuburi vidate si doua modele de panouri plane, sub marca Apricus. Pe langa acestea, are in portofoliu si o gama variata de accesorii si produse conexe. Pentru intervalul 2016-2020, conducerea companiei si-a propus sa lanseze pe piata mai multe produse, care acum sunt in faza de testare interna, precum si dezvoltarea unor noi depozite regionale in SUA, Australia si Europa si cresterea numarului de angajati din toate fabricile.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Arduro
leviatan
quadratum
SIGM
siniat
BogArt
SSAB
MAKITA
CDS
rigips
ness project
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
konsent
viarom
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander