Agenda Constructiilor
Luni, 24 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ENVI Group mizeaza pe o crestere de minimum 24% a afacerilor, in acest an
ENVI Group mizeaza pe o crestere de minimum 24% a afacerilor, in acest an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2024 06:25
Environmental Climate Group (Envi Group), furnizor de echipamente HVAC-R de inalta eficienta, estimeaza o crestere de minimum 24% a businessului in 2024, raportat la nivelul de peste 10 milioane de lei inregistrat in 2023. Portofoliul vast de produse, precum si serviciile premium au determinat o crestere anuala exponentiala a afacerii, in cei numai cinci ani de la infiintare acesteia. In toata aceasta perioada, specialistii Envi Group au participat la proiecte de anvergura, printre cele mai semnificative aflandu-se aeroporturile din Timisoara, Tulcea si Baia Mare, Spitalul Modular Clinic de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Dr. Leventer din Bucuresti, Unitatile Militare din Sibiu si Borcea, Institutul National de Cercetare Aerospatiala, Academia de Studii Economice, Palatul Parlamentului, dar si fabricile Timken Ploiesti si Moncler - Bacau. Mai multe detalii despre activitatea companiei si planurile de dezvoltare a acesteia au fost oferite de Adrian Cursaru, CEO Envi Group.

- Cum a evoluat piata de instalatii HVAC-R in anul 2023 si care sunt previziunile pentru 2024-2025?
- In 2023, piata de instalatii de incalzire, climatizare, ventilare si alte echipamente specifice s-a dezvoltat intr-un ritm sustinut, cu o cerere in crestere pentru solutii eficiente energetic si ecologice. Brandul Envi Group, fiind nou pe piata din Romania, insa cu cea mai variata gama de produse din domeniu, a avut o intrare promitatoare, beneficiind de interesul crescut pentru tehnologii moderne si solutii inovatoare in domeniul HVAC-R. In privinta previziunilor pentru 2024-2025, se anticipeaza o continuare a cresterii pietei, cu accent pe sistemele cu servicii la cheie, ecologice si economice din punct de vedere energetic. Envi Group are oportunitatea de a castiga cota de piata prin oferirea de produse si servicii inovatoare, adaptate nevoilor si cerintelor clientilor din Romania in special din punct de vedere al fiabilitatii si diversitatii in alegerea solutiilor din portofoliu.

- Ce proiecte sunt recomandate in domeniu, in contextul scumpirii energiei? 
- Consideram o directie corecta si totodata potrivita, suprapunandu-se cu viziunea responsabila a companiei noastre, aceea de a crea o comunitate Blue-Green, prin initiativa de protectie a mediului inconjurator, educatia si imbunatatirea mediului social din care facem parte.
Programul Comunitatilor Blue-Green, promoveaza practici care imbunatatesc calitatea mediului, schimbarile climatice si reduc impactul exploatarii resurselor naturale. Solutiile de implementat se concentreaza pe proiecte si politici care prioritizeaza infrastructura blue-green, energia regenerabila si sustenabilitatea proiectelor.
Astfel, produsele recomandate ar fi cele care optimizeaza consumul de energie si reduc impactul asupra mediului, iar in acest sens, sistemele de incalzire, climatizare si ventilare cu eficienta energetica ridicata sunt esentiale. Acestea includ pompele de caldura, centralele de tratare cu eficienta ridicata, echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura, turnurile de racire evaporativa, dar si solutii de automatizare inteligenta pentru optimizarea consumului de energie.
De asemenea, tehnologiile care utilizeaza surse regenerabile de energie, cum ar fi panourile fotovoltaice si sistemele geotermale, devin din ce in ce mai importante in acest context. Integrarea acestor surse in sistemele HVAC-R poate reduce dependenta de combustibili fosili si poate contribui la reducerea amprentei de carbon si sa satisfaca nevoile clientilor intr-un mod responsabil din punct de vedere energetic si ecologic.

 
- Care sunt premisele dezvoltarii pietei locale de HVAC?
- Premisele dezvoltarii pietei locale de HVAC sunt influentate de mai multi factori, inclusiv programele guvernamentale, schimbarile in preferintele consumatorilor si evolutiile tehnologice. Printre acestea se afla:
• Programul Casa Verde. Programele guvernamentale precum Casa Verde pot stimula cererea pentru echipamente HVAC eficiente energetic si prietenoase cu mediul. Acestea ofera subventii sau imprumuturi cu dobanzi reduse pentru achizitionarea si instalarea de echipamente de incalzire, climatizare si ventilare care respecta anumite standarde de eficienta energetica.
• Debransarea populatiei. In contextul preocuparilor tot mai mari legate de mediu si costurile ridicate ale energiei, multi consumatori iau in considerare debransarea de la sistemele traditionale de incalzire si trecerea la surse alternative de energie sau la sisteme mai eficiente energetic. Aceasta poate include utilizarea pompelor de caldura, a panourilor solare, dar si a altor surse regenerabile de energie.
• Piata de inlocuiri. Pe masura ce echipamentele HVAC existente ajung la sfarsitul duratei lor de viata utila, se creeaza o cerere naturala pentru inlocuirea acestora. Consumatorii pot fi interesati sa isi upgradeze sistemele vechi cu modele mai eficiente energetic, mai putin poluante sau mai inteligente din punct de vedere tehnologic. 
• Economia circulara. O alta oportunitate in protectia mediului inconjurator si pentru combaterea schimbarilor climatice poate fi utilizarea echipamentelor in regim de inchiriere. Astfel, imbunatatim calitatea mediului, limitam schimbarile climatice, reducem crearea deseurilor prin returnare si refolosire, limitam productia excesiva si impactul exploatarii resurselor naturale, iar in business, coeficienti precum CAPEX si OPEX pot fi imbunatatiti, ceea ce permite companiilor sa isi gestioneze mai bine fluxurile de numerar si sa optimizeze resursele financiare, deoarece serviciile de inchiriere includ adesea si intretinerea si suportul tehnic.
• Tendintele tehnologice. Avansul tehnologic continuu in domeniul HVAC aduce pe piata noi produse si servicii care sa raspunda nevoilor si cerintelor din ce in ce mai diverse ale consumatorilor. Acestea pot include sisteme de automatizare si control inteligent, tehnologii de monitorizare a consumului de energie si solutii inovatoare de incalzire si racire.

- Ce marci aveti in portofoliu si ce produse s-au aflat in topul vanzarilor Envi Group in 2023?
- Conceptul nostru este unic in Romania, avand propria marca, Envi Group, care este inregistrata la nivel international si acreditata conform reglementarilor nationale si internationale pentru certificarea sistemelor de management. Avand cea mai variata gama de produse din domeniu, fabricam produse la cele mai ridicate standarde din industrie prin intermediul modelului OEM & ODM, colaborand cu fabrici de renume din Asia, India si, in special, din Europa.
In topul vanzarilor, sunt echipamentele de tratare a aerului, racire evaporativa, pentru climatizarea camerelor server cu echipamente dedicate, dar si pompele de caldura.

- Ce obiective aveti in acest an, dar si pe termen mediu si lung?
- Obiectivele companiei, sunt in directia Blue & Green, cantitative, dar mai ales calitative, pentru a servi si crea eficienta tuturor partilor implicate, atat in viata de zi cu zi, cat si in business. Pe langa brandul Envi Group, dorim extinderea activitatii dezvoltarea altor marci din grup, precum: TechCare (cu sloganul We Tech Care, care va furniza servicii de punere in functiune, consultanta in domeniul ingineriei, mentenanta si service, inchiriere de echipamente, precum si o academie tehnica de learning), Enen (Envi Energy, panouri fotovoltaice si sistemele de prindere, corpuri de iluminat LED, sisteme de eficientizare energetica), Hubeez (aplicatie CRM, Project & Team management, Financiar si Vanzari). Astfel, pregatim solutiile noastre si pentru piata externa in sistem de franciza.
Investitiile privesc in primul rand extinderea echipei prin oameni implicati, avand obligativitatea de a-si insusi codul de etica si conduita profesionala. Astfel, cream unui mediu de lucru eficient, optimist si mai ales motivant.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
concelex
noark
EDIT-Structural
Ubitech
leviatan
quadratum
rigips
theda mar
konsent
strabag nivel 1
ness project
CDS
viarom
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander