Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - Grupul TeraPlast achizitioneaza producatorul de tevi Palplast din Republica Moldova
Grupul TeraPlast achizitioneaza producatorul de tevi Palplast din Republica Moldova
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2023 18:23
Grupul TeraPlast anunta achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Palplast din Calarasi, Republica Moldova. Compania detine doua linii de productie pentru tevi din polietilena de inalta densitate, destinate retelelor de alimentare cu apa si gaz. Partile au stabilit o valoare a tranzactiei de 1,8 milioane de euro, compusa din 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova si 800.000 de euro care se vor plati catre actionarul existent.  
Astfel, structura actionariatului va fi compusa din TeraPlast, cu o participatie de 51% si Fribourg Capital, actionarul actual, cu 49%. 
Suma de 1 milion de euro va fi folosita de Palplast Moldova pentru diversificarea capacitatii de productie si extinderea platformei logistice existente. 
"Extinderea geografica si cresterea prin fuziuni si achizitii sunt obiective strategice ale Grupului TeraPlast. Intrarea cu o unitate de productie in Republica Moldova reprezinta un alt pas in implementarea acestei strategii. Piata are un potential imens, iar statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana deschide portile fondurilor de pre-aderare. Este mult de lucru intr-o tara in care populatia rurala are o rata de acces de 4% la retele de canalizare. Fondurile care urmeaza sa vina constituie garantia unui business solid pentru anii urmatori", a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.
Palplast SRL Republica Moldova este un producator de tevi din polietilena, a carui fabrica este amplasata in centrul Republicii Moldova, in municipiul Calarasi, la doar 50 de kilometri de capitala Chisinau. 
"Vorbim aceeasi limba si un milion de cetateni romani locuiesc in Republica Moldova. Avem sansa sa contribuim la dezvoltarea acestei tari, oferindu-le produse pentru construirea infrastructurii, dar si locuri de munca, atat la ei acasa, cat si in fabricile Grupului din Romania. Asa vedem sa avem un aport in dezvoltarea economiei locale din Republica Moldova, dar si a Grupului TeraPlast", a adaugat Dorel Goia.
"Odata cu apropierea de UE, anticipam o crestere exponentiala a cererii de materiale si tevi pentru infrastructura in Republica Moldova. Colaborarea cu TeraPlast ne va permite sa mentinem pozitia de lider in piata locala", a precizat Ion Sturza, Presedintele Fribourg Capital.
Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est, fiind compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ness project
quadratum
EDIT-Structural
siniat
CDS
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
concelex
konsent
Ubitech
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander