Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - HOVAL: In urmatorii 5 ani intreaga piata de echipamente HVAC va fi redefinita
HOVAL: In urmatorii 5 ani intreaga piata de echipamente HVAC va fi redefinita
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2021 06:34
Piata de sisteme si echipamente HVAC se va schimba in urmatorii cinci ani, in contextul noilor reglementari cu privire la centralele individuale de apartament, dar si ca urmare a intrarii in vigoare a legislatiei privind consumul energetic al cladirilor. Valeriu Timofan, manager general al Hoval Romania - filiala autohtona a producatorului de echipamente HVAC Hoval din Liechtenstein, estimeaza ca piata se va reorienta catre sistemele centralizate ca sursa principala pentru incalzire in sectorul de locuinte multifamiliale, in timp ce livrarile catre cladirile comerciale si de birouri vor reveni, gradul, pe un trend crescator, dupa o perioada dificila in 2020.
"In viitor vor avea loc schimbari majore, mai ales in ceea ce priveste imobilele cu destinatie de locuinta, referindu-ne cu precadere la apartamentele din blocurile multifamiliale, care pana acum au avut folosit centralele murale ca sursa principala pentru incalzire. Ca urmare a noilor reglementari cu privire la centralele individuale de apartament, credem ca vom observa o intoarcere catre sistemele centralizate, generale sau locale. Mai mult, avand in vedere faptul ca incepand cu data de 1 ianuarie a.c. legea nr. 372/2005 (ce transpune in legislatia locala directiva europeana EPBD) a inceput sa isi produca efectele, piata HVAC va trebui redefinita prin prisma masurilor ce trebuie luate in vederea cresterii eficientei tuturor tipurilor de imobile. De aceea, estimam ca in urmatorii cinci ani vor fi redefinite criteriile de baza cu privire la sistemele ce urmeaza a fi utilizate in cadrul diverselor tipuri de imobile. Noi consideram ca solutiile de sistem sunt singurele care vor putea raspunde pe viitor exigentelor cu privire la eficienta energetica si protectia mediului", a declarat Valeriu Timofan.
Potrivit managerului Hoval Romania, in 2020, piata locala de echipamente HVAC a stagnat, cu o usoara modificare in sens negativ pe partea proiectelor comerciale, cu precadere a spatiilor de birouri. "A fost vorba despre o amanare a investitiilor in zona respectiva, dar aceasta nu a fost semnificativa. Cu privire la previziunile pentru 2021, este extrem de greu facut estimari in conditiile actuale. Ne asteptam insa la o scadere a sumelor alocate in prima parte a anului, urmand o stabilizare in semestrul al doilea si cresteri usoare, dar constante, pentru intervalul 2022-2025", mai estimeaza Valeriu Timofan.
In acest context, in 2020 Hoval Romania a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri, care a fost generata, in principal, de lipsa unor proiecte de anvergura. "Noi insa consideram multumitor nivelul cifrei de afaceri, pentru 2021 estimand incasari similare", mai spune reprezentantul companiei.
Cele mai multe dintre lucrarile la care participa compania sunt in domeniul industrial, respectiv hale de depozitare si unitati de productie. Principalii parteneri sunt cu precadere investitorii si dezvoltatorii de proiecte, precum si firmele de proiectare si instalatii in domeniul HVAC.
In perioada urmatoare, conducerea companiei Hoval isi propune diversificarea domeniului de activitate. "Vom incerca sa dezvoltam sistemele HVAC potrivite pentru ansamblurile de locuinte. De asemenea, vom continua sa oferim solutii, inclusiv pentru domeniul industrial si comercial, cu privire la aportul de aer proaspat cu recuperare de energie, care sa asigure un climat de lucru sanatos si care sa vina in sprijinul eforturilor de identificare a celor mai bune solutii pentru combaterea contaminarii cu virusul care provoaca boala SARS-CoV-2", a mai precizat Valeriu Timofan.
***
Avand o experienta de peste 70 ani, grupul Hoval dezvolta si furnizeaza solutii premium de incalzire, ventilatie si conditionarea aerului. Solutiile furnizate de companie se regasesc in cele mai importante cladiri din lume, precum: Windsor Palace, orasul Vatican si cladirea Burj Khalifa. In Romania, compania a livrat sisteme de incalzire si ventilatie pentru cladiri industriale, comerciale si publice, precum: Coca Cola Ploiesti, Continental Brasov, Universitatea Bucuresti, Liberty Technology Park Cluj etc.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere