Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - MODULEX: Lipsa proiectelor afecteaza activitatea din domeniul HVAC
MODULEX: Lipsa proiectelor afecteaza activitatea din domeniul HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2013 12:34
Compania Modulex Group, specializata in furnizarea de produse si servicii in domeniul incalzirii si climatizarii, estimeaza o scadere a afacerilor din 2013, dupa ce vanzarile de sisteme HVAC au fost influentate negativ de lipsa proiectelor din prima jumatate a anului. Cu toate ca se preconizeaza o revigorare a segmentului specific in semestrul al doilea, conducerea firmei ia in considerare o scadere de circa 50% a incasarilor din 2013 (fata de nivelul din 2012). Modulex Group asigura servicii de proiectare, furnizare, montaj si mentenanta pentru aproape toate categoriile de echipamente HVAC, printre principalele marci furnizate aflandu-se Carrier, LG, Toshiba, Viessmann, Clint, VST etc.
Interviu cu Catalin Bran, director comercial al Modulex Group.
 
- Ce estimari aveti privind evolutia afacerilor in urmatorii ani?
- In primele sase luni ale anului in curs am consemnat o scadere de peste 50% a incasarilor fata de aceeasi perioada din 2012, pana la circa 4 milioane de lei. In cazul in care piata de profil se va stabiliza in semestrul al doilea, estimam ca afacerile companiei se vor situa putin peste nivelul de 10 milioane de lei, ceea ce va reprezenta o diminuare considerabila fata de cota de 16 milioane de lei atinsa in 2012. In perioada 2014-2015 ar putea fi observata o usoara crestere in domeniu, insa fluctuatiile nu vor fi semnificative de la un an la altul, avand in vedere lipsa de proiecte de pe piata. In cazul in care nu vor mai avea loc alte turbulente economice, piata locala de sisteme HVAC ar putea creste cu 10%-15% pana in 2015.
 
- Cum se structureaza veniturile companiei?
- Aproximativ 60% din vanzari sunt obtinute pe segmentul de climatizare, iar 40% pe cel de centrale termice si in domeniul lucrarilor de instalatii electrice aferente fiecarui proiect. Sumele mari provin din livrarea echipamentelor, dar pe langa acestea veniturile includ si contravaloarea altor materiale necesare si a serviciilor prestate. Din punct de vedere al marcilor, am recomandat mai ales Carrier, reprezentand un produs mai scump, de top, dar a carei calitate se reflecta si in pret.
 
- Unde realizati cele mai multe lucrari? Mentionati cateva proiecte recente.
- Cele mai multe proiecte le avem in zona Capitalei, dar am derulat lucrari si in Campulung Muscel, Ploiesti, Pitesti etc., preferand, de altfel, regiunea de sud a tarii. Am lucrat la o varietate de proiecte, de la cele rezidentiale la hale, sedii de birouri, restaurante, teatre, muzee etc. Cel mai recent obiectiv finalizat a constat in furnizarea si montajul echipamentelor de incalzire si climatizare pentru sediul politiei de frontiera de la Razoare, insa in ultima perioada am mai executat lucrari specifice si la arhiva Archivit din Popesti-Leordeni, la o tipografie din Pantelimon, la clinica pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati Orto-Clinic (de pe strada Dezrobirii din Bucuresti), precum si la o serie de magazine apartinand retelelor Billa si Profi.
 
- Ce probleme specifice are piata locala de echipamente HVAC?
- Concurenta este tot mai mare pe piata locala a sistemelor HVAC, in special ca urmare a numarului restrans de lucrari. In ceea ce priveste dificultatea cu care se recupereaza creantele de la clienti, nu am intampinat probleme majore si nu am fost afectati de falimentele unor parteneri. Este adevarat ca sumele datorate de terti se incaseaza foarte greu, cu intarzieri mari, care depasesc chiar si 120 de zile. Ne-am mai confruntat cu tergiversari ale platilor din partea unor firme cu probleme, dar nu s-a ajuns la procese. Cu toate ca, in aceste situatii, am inregistrat intarzieri si de 6-7 luni, acestea s-au rezolvat fara complicatii majore.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
viarom
theda mar
rigips
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ness project
konsent
strabag nivel 1
SIGM
Ubitech
MAKITA
SSAB
leviatan
noark
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander