Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - RAMBOLL: Corporatia se axeaza pe inovare si digitalizare
RAMBOLL: Corporatia se axeaza pe inovare si digitalizare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 16 Mar 2018 07:18
Compania daneza de consultanta, inginerie si proiectare Ramboll a anuntat recent rezultatele financiare aferente anului 2017. Conform raportului oficial, in perioada de referinta, veniturile brute ale societatii s-au cifrat la 10,74 miliarde coroane daneze - DKK (circa 1,44 miliarde euro), in crestere fata de cele 10,6 miliarde DKK din 2017. De asemenea, indicatorul rentabilitatii EBITA s-a majorat cu +2,8%, la 618,9 milioane DKK (cea mai mare suma din istoria firmei, la capitolul respectiv), iar rata EBITA a ajuns la 5,8%. In consecinta, cresterea organica a fost de +2,8%. La finele anului trecut, portofoliul de comenzi s-a consolidat puternic, plasandu-se la 5,6 miliarde DKK, fata de 4,8 miliarde DKK in precedentele 12 luni.
Comentand aceste rezultate, Jens-Peter Saul, CEO al grupului, a precizat ca „2017 a fost inca un an de succes, cu rezultate deosebite raportate de toate unitatile de afaceri, mai ales privind profitul. O dinamica deosebita s-a remarcat in SUA si tarile din nordul Europei, filialele din Suedia si Finlanda avand rezultate record. De asemenea, subsidiarele din Orientul Mijlociu si Asia au reusit sa se inscrie pe un trend ascendent, ca activitate, incepand de acum sa redevina la fel de profitabile ca si celelalte entitati ale grupului. Analizand operatiunile pe divizii, cea de energie s-a evidentiat prin realizari asa cum au fost planificate initial, dar nu la fel de puternice ca in anii anteriori, iar sectia de petrol si gaze a obtinut rezultate satisfacatoare pe o piata care continua sa fie dificila. In consecinta, estimez o crestere organica mai puternica in 2018, in lumina sporirii satisfacatoare a veniturilor din 2017 si a majorarii cu +17% a portofoliului de contracte”.
Inovarea si digitalizarea sunt principalele masuri strategice pe care conducerea Ramboll le va implementa in cadrul planului ambitios de dezvoltare, derulat pana in anul 2020 si intitulat „Castigam impreuna”. In acest sens, din 2018, in comitetul executiv al grupului a fost cooptat un nou director ce se va ocupa exclusiv de inovare. Mai mult, prin intermediul unor servicii unice, dedicate (Spearhead Services), Ramboll urmareste sa se implice in si mai multe proiecte reprezentative pe plan global. De pilda, in Danemarca, grupul va oferi consultanta in inginerie pentru o cladire cu inaltimea de 300 de metri, care va deveni astfel cea mai inalta din Europa de Vest.
***
Ramboll Romania activeaza pe piata locala prin intermediul a 80 de consultanti interni, oferind solutii complexe si servicii de cercetare, analiza, planificare, proiectare, implementare si mentenanta. Unul dintre cele mai importante proiecte derulate in prezent este acela de imbunatatire a sistemului de alimentare cu apa si canalizare din Capitala, ce va include si recomandari de investitii ulterioare, destinate infrastructurii utilitare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
CDS
BogArt
EDIT-Structural
MAKITA
rigips
Arduro
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
siniat
theda mar
SIGM
quadratum
noark
leviatan
concelex
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander