Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST: Circa 100 milioane de euro anual pe piata de tubulatura din plastic
TERAPLAST: Circa 100 milioane de euro anual pe piata de tubulatura din plastic
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 31 Oct 2014 15:10
Piata locala de tubulatura din PVC, PE si PP a fost evaluata de reprezentantii companiei Teraplast, unul dintre cei mai importanti producatori specializati din Romania, la circa 100 milioane de euro in 2013, estimarile pentru anul in curs indicand stabilizarea la o valoare similara. "Anul 2014 a inceput bine, insa, pe parcurs, banii pentru investitii au fost directionati inspre alte segmente, astfel incat la nivelul intregului an nu anticipam cresteri importante pe piata de tubulatura", au explicat reprezentanti ai grupului Teraplast. Conform datelor firmei, activitatea din domeniu este influentata, in special, de investitiile publice in infrastructura de mediu (proiectele de alimentare cu apa si canalizari), in conditiile in care peste 70% din vanzarile de tubulatura din PVC si PE se realizeaza pentru acest gen de proiecte. "Romania are in continuare de recuperat decalaje importante, pentru a se conforma obligatiilor asumate in tratatul de aderare, astfel incat exista potential pentru ca piata de tubulatura sa creasca in urmatorii ani, in conditiile in care o mare parte din finantarile disponibile in master planul de infrastructura de mediu sunt directionate inspre dezvoltarea si modernizarea retelelor de apa si canalizare. In cazul in care se va reusi accesarea fondurilor europene disponibile pe segmentul de infrastructura de mediu, ne putem astepta ca in 2015 piata de profil sa fie cel putin la nivelul din acest an", au mai spus managerii Teraplast.
 
Rulaj de peste 52 milioane de euro, estimat in 2014
Teraplast a inregistrat, in primele sase luni din 2014, o usoara diminuare a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 104,36 milioane de lei, la 103,14 milioane de lei (circa 23,3 milioane de euro). Evolutia rulajului a fost influentata, in special, de contractia activitatii din domeniu, in perioada analizata. Totusi, pentru intregul exercitiu financiar in curs, conducerea companiei estimeaza vanzari totale de 230,6 milioane de lei (aproximativ 52 milioane de euro), in crestere cu 1,76% fata de nivelul anului anterior. Teraplast livreaza sisteme pe piata de tubulatura pentru canalizari exterioare si interioare, pentru alimentarea si distributia de apa si gaz, pentru protectia cablurilor electrice, precum si tevi pentru forajul puturilor de apa. "Noul sistem de foraj a fost lansat pe piata in acest an si este realizat din PVC-U, material folosit pe scara larga in Europa si in intreaga lume. PVC-U are multiple avantaje, cele mai importante fiind durata mare de exploatare (peste 50 de ani), etanseitatea ridicata, rezistenta la coroziune si faptul ca este un material ecologic si reciclabil", au precizat reprezentantii Teraplast. Sistemele de tubulatura reprezinta mai mult de o treime din vanzarile companiei, iar din punct de vedere geografic, cele mai dinamice piete din Romania sunt, in prezent, cele din nord-vestul tarii, precum si zona de sud. Teraplast detine capacitati de productie a tubulaturii din material plastic de aproximativ 20.000 de tone pe an si vizeaza extinderea acestora in urmatoarele luni.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
concelex
MAKITA
konsent
ness project
Acvatot 2019
noark
leviatan
siniat
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
EDIT-Structural
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander