Agenda Constructiilor
Luni, 30 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E-Distributie: Investitii de 100 milioane de euro in modernizarea retelelor electrice
E-Distributie: Investitii de 100 milioane de euro in modernizarea retelelor electrice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 21 Aug 2020 11:08
Companiile E-Distributie din Romania vor investi, pe parcursul acestui an, 483 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) in modernizarea retelei electrice din Bucuresti si din cele zece judete in care isi desfasoara activitatea in tara. Valoarea programelor de modernizare din acest an se adauga investitiilor cumulate de 2,025 miliarde de lei realizate de E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia in perioada 2015-2019.
"Companiile E-Distributie investesc, an de an, fonduri importante in modernizarea retelelor electrice din Romania. Prioritatea noastra ramane digitalizarea, pentru a pregati calea spre tranzitia energetica. Programele noastre de modernizare au impact direct asupra capacitatii retelei de a furniza energie noilor consumatori si de a imbunatati gestionarea intreruperilor neplanificate", a declarat Gino Celentano, directorul general al companiilor E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia.
Programele de investitii derulate de E-Distributie au ca scop modernizarea statiilor de transformare, prin introducerea lor in sistemul Telecontrol, care permite controlul de la distanta al dispozitivelor de intrerupere si manevra din reteaua electrica si prin inlocuirea transformatoarelor si a altor echipamente. Totodata, E-Distributie investeste in inlocuirea liniilor electrice, in supravegherea video a statiilor si in instalarea de contoare inteligente. Anul acesta, E-Distributie Muntenia, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente, printr-o investitie de peste 56 milioane de lei.

Toate zonele deservite beneficiaza de investitii
E-Distributie Banat va investi, in 2020, in jur de 127 milioane de lei in modernizarea retelelor electrice. Din suma totala, 26 milioane de lei vor fi alocati in linii de medie tensiune si posturi de transformare, 29 milioane de lei in linii de joasa tensiune, 21 milioane de lei in statii de transformare si 28 milioane de lei in echipamente de masurare.
Printre proiectele derulate de E-Distributie Banat se numara modernizarea mai multor linii de medie tensiune in municipiul Arad si in localitatile Horia, Pecica, Ususau, Poltura, Nadlac din judet. In judetul Caras-Severin statia de transformare din Otelu Rosu va avea montate panouri fotovoltaice, iar o serie de linii de medie tensiune din Resita si Serel vor fi modernizate. In judetul Hunedoara, in Orastie, Deva si Simeria, E-Distributie Banat va moderniza trei statii de transformare. In Timisoara, compania va moderniza o statie de transformare, doua linii de medie tensiune, 8 posturi de transformare si va pregati anumite posturi de transformare pentru montarea contoarelor inteligente.
E-Distributie Dobrogea are alocate, de asemenea, investitii de 117 milioane de lei in 2020, din care 13 milioane de lei in linii de medie tensiune, 40 de milioane de lei in linii de joasa tensiune, 6 milioane de lei in posturi de transformare, 16 milioane de lei in statii de transformare si 24 milioane de lei in echipamente de masurare.
In judetul Constanta, compania urmareste modernizarea a doua statii de transformare cu impact pentru localitatile Baba Novac si Eforie Nord, iar in Constanta vor fi modernizate mai multe posturi de transformare. In judetul Ialomita, vor fi modernizate doua statii de transformare in Slobozia unde vor continua si lucrarile de imbunatatire a liniilor de joasa tensiune.
E-Distributie Muntenia are planificate investitii de aproximativ 229 milioane de lei in modernizarea retelelor electrice, din care circa 19 milioane de lei in linii de 110 KV, 32 milioane de lei in linii de medie tensiune, 41 milioane de lei in linii de joasa tensiune, 38 milioane de lei in statii de transformare, 28 milioane de lei in puncte de alimentare si posturi de transformare si 46 milioane de lei in echipamente de masurare.
In Bucuresti, E-Distributie Muntenia urmeaza sa modernizeze 9 statii de transformare, mai multe treceri la 20 kV, precum si o serie de linii de medie tensiune. In judetul Giurgiu, vor fi modernizate doua linii de medie tensiune si sunt planificate investitii in liniile joasa tensiune in mai multe localitati. In Ilfov, investitiile vizeaza, printre altele, modernizarea unei statii de transformare si a trei linii de medie tensiune.
Retelele electrice operate de cele trei companii E-Distributie numara 286 statii de transformare si 23.575 posturi de transformare, care distribuie in jur de 15 TWh de energie electrica in fiecare an, prin peste 128.000 de kilometri de linii electrice de inalta, medie si joasa tensiune.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere