Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ECITIM estimeaza dublarea puterii instalate in parcurile solare din Romania in 2024
ECITIM estimeaza dublarea puterii instalate in parcurile solare din Romania in 2024
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 13 Dec 2023 11:45
Instalarea de panouri solare va accelera in perioada urmatoare, Romania putand depasi, anul viitor, 4.000 de MW putere instalata in parcurile fotovoltaice, potrivit unei analize a ECITIM, start-up romanesc in domeniul energiei si prima companie din Romania care a permis romanilor de rand, prin platforma EnergiePentruToti.ro, sa detina capacitati de productie de energie in parcuri fotovoltaice.
Acest lucru inseamna o dublare fata de puterea instalata la nivel national in prezent. In 2023, au fost instalate panouri solare cu o putere de peste 1.000 MW, totalizand investitii de aproximativ 1 miliard de euro. Un aport semnificativ la aceasta suma a venit de la stat, prin programul Casa Verde. 
"Anul viitor, Romania ar putea avea o putere instalata de 2.000 de noi MW doar din panouri fotovoltaice, aproape cat trei reactoare nucleare de la Cernavoda. Ritmul de dezvoltare si de investitii in acest domeniu accelereaza, in contextul in care tara noastra se afla intr-un stadiu incipient. Spre comparatie, Romania ar urma sa ajunga, in 2024, la 4 GW putere instalata in panouri fotovoltaice, in timp ce Germania  a ajuns deja la aproximativ 70 de GW. E putin prin comparatie, dar arata potentialul urias de dezvoltare a acestui domeniu in Romania”, spune Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM.
Marile companii producatoare de energie, fondurile de investitii si dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice vor fi principalii investitori in industria energiei solare din Romania. Domeniul va cunoaste o crestere semnificativa, datorata politicii de sustenabilitate si angajamentelor climatice ale Uniunii Europene care vizeaza o tranzitie strategica spre surse de energie mai ecologice, in concordanta cu obiectivele climatice si de reducere a emisiilor de carbon.
In acest context, si persoanele fizice au manifestat un interes foarte mare catre acest domeniu, peste 600 de parteneri si investitori (persoane fizice si juridice) cumparand anul acesta putere instalata in parcuri fotovoltaice, prin portalul EnergiePentruToti.ro, singura platforma din Romania ce ofera posibilitatea tuturor romanilor, sa participe cu capitaluri proprii la transformarea sistemului energetic national.
 
 
ECITIM a finalizat anul acesta 13 parcuri fotovoltaice, cu o putere instalata combinata ce depaseste 6 MW (22.400 de panouri montate), plasand, astfel, proiectul ECITIM in topul celor mai mari investitii colective in domeniul energiei din Romania – peste 6 milioane de euro. Pana la finalul anului, ECITIM estimeaza finalizarea celui de-al 14-lea parc fotovoltaic, ce urmeaza a fi propus spre vanzare partenerilor dupa conectarea la retea, complet functional si nu in stadiu de proiect, cum au fost proiectele realizate anterior.
Toate investitiile si parteneriatele au fost realizate prin platforma EnergiePentruToti.ro, care faciliteaza colaborarea intre entitati diferite pentru construirea parcurilor fotovoltaice, permitand persoanelor fizice si juridice deopotriva sa detina participatii in proiectele ECITIM.
Compania ECITIM, prin platforma EnergiePentruToti.ro, ofera un management end-to-end pentru investitiile in energie solara, garantand transparenta si flexibilitate prin detalii clare despre contracte. Simplifica achizitia de pachete energetice, asigura plati facile si conformitate legala. Utilizatorii beneficiaza de monitorizare in timp real a productiei, garantii extinse si incasari transparente, cu calcul clar al veniturilor. Optiunile de reziliere sau vanzare, alaturi de interesele aliniate, unde compania prospera doar daca sistemul produce energie, subliniaza angajamentul ECITIM de a maximiza rentabilitatea si a minimiza riscurile pentru parteneri.
Pentru 2024, planurile companiei vizeaza obtinerea statutului de producator, demersurile pentru obtinerea licentei fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a ECITIM ia in calcul adaugarea a inca 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care ii permite extinderea capacitatii de productie si a ofertei, concomitent cu consolidarea pozitiei in piata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
CDS
quadratum
Acvatot 2019
concelex
MAKITA
ness project
theda mar
Ubitech
noark
siniat
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander