Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - MENATWORK vizeaza o crestere de 20% a vanzarilor diviziei de materiale electrice
MENATWORK vizeaza o crestere de 20% a vanzarilor diviziei de materiale electrice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2014 19:59
Divizia de materiale electrice a Menatwork, activa prin companiile Arhimede Import Export si VEM Proiect Lighting, a raportat vanzari totale de 24,8 milioane de lei in 2013, pentru anul in curs fiind vizata o crestere de 20% a rulajului. In primele trei luni din 2014, divizia a inregistrat o cifra de afaceri de 5,4 milioane de lei. Prin intermediul celor doua firme, Menatwork desfasoara activitati de productie, consultanta, comert si distributie a materialelor electrice si a corpurilor de iluminat, capacitatea totala de productie a fabricii din Popesti Leordeni fiind de 260.000 de corpuri de iluminat pe an. Potrivit estimarilor lui Viorel Niculae, administratorul diviziei de electrice a grupului, piata locala de profil se situeaza la circa 400 milioane de euro, din care aproximativ 50 milioane de euro reprezinta ponderea corpurilor de iluminat. "Sectorul de materiale electrice este destul de redus ca volum si valoare fata de nivelul celorlalte tari din Europa, in special din cauza lipsei de reglementare a domeniului. Este foarte greu de stabilit o valoare exacta a acestei industrii, din cauza pietei «negre». Pentru anul in curs estimam o crestere usoara in domeniu", a declarat Viorel Niculae. Potrivit managerului, evolutia de 20% prognozata pentru divizia de electrice a Menatwork pentru anul in curs se va datora, in special, atat majorarii productiei de corpuri de iluminat, cat si dezvoltarii serviciilor de consultanta.
 
Marile retele de retail si bricolaj vor opta pentru sisteme de iluminare cu LED in urmatorii trei ani
Managerii marilor retele de retail si ai lanturilor de magazine prezente in Romania sunt constienti de efectele pozitive ale sistemului de iluminat asupra incasarilor. "Mai mult de jumatate dintre retelele de retail si de bricolaj vor avea sisteme de iluminare pe baza de LED in urmatorii trei ani, ca solutie optima pentru eficientizarea consumului si reducerea cheltuielilor necesare serviciilor de mentenanta. Investitia necesara pentru inlocuirea corpurilor de iluminat cu tuburi fluorescente dintr-un centru comercial de 12.000-15.000 mp cu sisteme pe baza de LED depaseste 150.000 de euro (aproape dublu fata de investitia in iluminatul traditional), dar se amortizeaza in cel mult doi ani si jumatate. Solutiile pe baza de LED au o durata de utilizare de peste 50.000 de ore, ceea ce ar asigura functionarea garantata pentru circa sase ani, in contextul in care marile centre comerciale se modernizeaza o data la cinci ani", a explicat Viorel Niculae.
 
Iluminatul corect creste productivitatea angajatilor cu pana la 20%
In urma proiectelor realizate la nivel national, inginerii in instalatii din cadrul Menatwork au constatat ca in Romania nu exista cladiri de birouri iluminate conform tehnologiilor si conceptelor dezvoltate in ultimii cinci ani. "Una dintre problemele care nu sunt constientizate de marii constructori si angajatori este sistemul de iluminat. Atunci cand vine vorba de cresterea productivitatii angajatilor, companiile investesc, in principal, in oferirea de beneficii financiare suplimentare si cursuri de formare profesionala, fara a cunoaste faptul ca instalarea unui sistem de iluminat adecvat este principalul factor care determina cresterea randamentului angajatilor. O solutie de iluminat potrivita mediului de lucru ajuta atat la cresterea productivitatii cu pana la 20%, cat si la reducerea costurilor cu energia electrica, in unele cazuri chiar si cu 50%", a mai spus Viorel Niculae. Aceeasi problema a fost identificata si la nivelul institutiilor de invatamant unde sistemul de iluminat nu tine cont de varsta cursantilor si a activitatilor zilnice derulate in cladire.
***
Grupul de firme Menatwork este format, in prezent, din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior, avand o cifra de afaceri totala de 44 milioane de euro, in 2013. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se desfasoara pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork activeaza peste 300 de angajati. Compania detine si propria retea comerciala, avand centre de vanzare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
concelex
quadratum
CDS
top 500
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
top 500
noark
top 500
MAKITA
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu