Agenda Constructiilor
Sambata, 14 Decembrie 2019
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Crestere a cotei sistemelor de izolare pe baza de material plastic
ANALIZA: Crestere a cotei sistemelor de izolare pe baza de material plastic
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 21 Ian 2019 07:06
Sistemele de izolare tip spuma, pe baza de material plastic, au avut anul trecut cea mai mare cota de piata pe plan global. Acest tip de izolatie se utilizeaza in toate regiunile geografice si in principalele domenii de aplicare. Sortimentele pe baza de polistiren, poliuretan si materiale fenolice (in ambele variante, sub forma de placi sau aplicate prin pulverizare) sunt cele mai obisnuite produse de izolatie de tip spuma, din material plastic, iar cota acestora se va afla pe un trend puternic ascendent, in urmatorii ani. Acestea sunt doar cateva din concluziile prezentate in noul studiu Global Insulation, elaborat de analistii Freedonia Group, din Cleveland - Ohio.
Conform studiului, pana in anul 2022, se asteapta ca materialele de izolare de tip spuma, pe baza de polistiren, poliuretan sau fenoli sa fie grupa de produse pentru care se va remarca o rata superioara de crestere, vanzarile avansand cu +4,9% anual. Astfel, se vor consemna castiguri puternice ale operatorilor pietei pe segmentul de constructii nerezidentiale - in special in regiunea Asia / Pacific - deoarece grupa respectiva de produse este cea mai frecvent utilizata pe piata. Un alt motiv al dezvoltarii rapide consta in progresele inregistrate la productia de aparate electrocasnice, deoarece spuma poliuretanica de izolare este prima optiune a fabricantilor de congelatoare si frigidere. In plus, conteaza foarte mult faptul ca aceasta grupa de sisteme de izolare are un indice R foarte ridicat, peste cel al produselor din fibra de sticla si din vata minerala, fiind astfel preferat, din acest punct de vedere. Alte aspecte favorizante sunt constituite de costurile de instalare relativ reduse, in comparatie cu alte materiale importante, precum si de cerintele tot mai restrictive ale legislatiei din constructii, in multe tari puternic industrializate sau emergente, prin care se solicita ca locuintele sa fie tot mai bine izolate, pentru a preveni pierderile de energie
Potrivit cercetarii, se estimeaza ca livrarile globale (pentru toate tipurile de materiale destinate izolatiilor) vor creste cu +4,3% pe an, pana la 55,2 miliarde USD in anul 2022, in timp ce vanzarile cantitative, cu exceptia materialelor reflexive de izolare si barierelor radiante, vor atinge 31,7 milioane de tone.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLUMIONACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere