Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX: Cifra de afaceri de 145 milioane lei in primul semestru, in crestere cu 10%
ETEX: Cifra de afaceri de 145 milioane lei in primul semestru, in crestere cu 10%
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2021 14:19
Producatorul de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de 145 milioane de lei, in crestere cu aproape 10% fata de primele sase luni ale anului trecut, datorita strategiei companiei de a se orienta catre segmentul de retail si zona rezidentiala, cu produse si solutii pentru lucrari noi si renovari.
„Cresterea vanzarilor, realizata intr-un context economic caracterizat de incertitudine, confirma strategia noastra, implementata inca de anul trecut, care are la baza concentrarea pe segmentul de retail. Acesta a continuat sa creasca sustinut de evolutia favorabila a constructiilor rezidentiale. In oglinda, constatam o stagnare in zona proiectelor comerciale mari. Vom fi in continuare atenti la evolutiile din piata astfel incat sa fim proactivi si sa venim in intampinarea nevoilor clientilor, indiferent de segmentul din care fac parte acestia” a declarat Andrei POPA, Commercial Manager Romania & SEE, Etex Building Performance.
La rezultatele pozitive ale companiei au contribuit mai multi factori: portofoliul de produse calibrate pe nevoile consumatorului din Romania, tencuieli si gleturi pe baza de ipsos fabricate la Aghiresu (CJ), diversificarea portofoliului de clienti, dezvoltarea segmentului DIY, precum si adaptarea serviciilor oferite la solicitarile specifice contextului actual.
Etex Building Performance a reconfirmat importanta pe care o acorda pietei romanesti, anuntand recent ca va investi 6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a slamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termoelectrica de la Rovinari. Materia prima rezultata de aici va fi folosita in fabrica de gips-carton Siniat de la Turceni.
Andrei POPA mai apreciaza ca exporturile companiei vor continua sa creasca, in special pe pietele din spatiul SEE. Ca si in Romania, focusul va fi legat de cresterea mixtului de produse complementare, in special pe produse pe baza de ipsos, furnizate de fabrica recent retehnologizata de la Aghiresu.
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
BALTIC
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
noark
MAKITA
rigips
viarom
CDS
grundfos
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica