Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX: Grupul finalizeaza achizitia producatorului de sisteme de izolatii URSA
ETEX: Grupul finalizeaza achizitia producatorului de sisteme de izolatii URSA
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 21 Iul 2022 12:42
Etex, producator global de materiale de constructii si pionier in domeniul constructiilor usoare, isi imbogateste gama de produse si solutii oferite clientilor prin achizitia URSA, lider european pe piata de vata minerala de sticla si extrudat de polistiren. Prin adaugarea URSA in portofoliu, Etex isi extinde capacitatea de a oferi solutii si materiale pentru constructia de spatii de locuit mai sigure, sustenabile si inteligente.
“Brandul URSA ofera o gama larga de solutii de izolare pentru anveloparea cladirilor, dar si tavane si pereti despartitori pentru interioare. URSA impartaseste multe dintre valorile Etex, inclusiv sustenabilitatea, eficienta modelului de afaceri , management si echipe puternice si implicate. Produsele si solutiile Etex si URSA abordeaza unele dintre megatendintele momentului cu impact asupra lumii noastre, in special incalzirea climatica si deficitul de resurse”, a declarat Jochen Friedrichs (foto), CEO al URSA si noul sef al Diviziei de Izolatii la Etex.
“URSA este un brand cu notorietate pe piata materialelor de constructii care aduce valoare adaugata portofoliului nostru, alaturi de Siniat, Promat si Equitone. Aceasta achizitie raspunde cerintelor din ce in ce mai complexe ale pietelor, in special din zona Europei de Sud-Est, unde sunt solicitate oferte complet integrate. In urmatoarea perioada, alaturi de colegii de la URSA, ne vom concentra pe a identifica cele mai bune variante de a raspunde acestor nevoi. Sustenabilitatea este o directie strategica pentru Etex, iar noi ne vom concentra eforturile pentru a continua sa oferim produse sustenabile si performante clientilor nostri”, a declarat Andrei Popa, Country Sales Manager Romania & SEE Etex Siniat Building Performance.
Materialele de izolare joaca un rol esential in vederea obtinerii eficientei energetice, un deziderat la nivelul continentului european unde doar 25% dintre cladiri sunt eficiente energetic. Odata cu URSA, Etex adauga o a cincea tehnologie portofoliului sau si confirma ambitia grupului de a deveni jucator global pe piata materialelor de constructii usoare si sustenabile. Tranzactia a fost initiata la inceputul anului si a fost finalizata la inceputul lunii iunie.
 
man and machineTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
MAKITA
BMI_Icopal
theda mar
FRONTALE
rigips
BALTIC
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023