Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - MAPEI estimeaza o crestere procentuala de doua cifre, dupa preluarea Polyglass
MAPEI estimeaza o crestere procentuala de doua cifre, dupa preluarea Polyglass
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 09 Aug 2016 14:35
Producatorul de materiale pentru constructii Mapei Romania, parte a grupului italian Mapei, estimeaza o crestere procentuala de doua cifre fata de nivelul de circa 10 milioane de euro inregistrat la finele anului trecut. In prima decada a lunii august 2016, Mapei a fuzionat prin absorbtie cu Polyglass, filiala locala a producatorului global de membrane hidroizolatoare cu acelasi nume. La nivel international, fuziunea dintre cele doua grupuri a avut loc in anul 2008.
"Decizia de absorbtie a Polyglass in Romania urmeaza directia pe care ne-am propus-o pentru ceea ce inseamna adaptarea la nevoile locale ale pietei, eficientizarea costurilor logistice si cresterea afacerilor. Este, totodata, o decizie intemeiata pe analize interne, planificata inca din 2015, prin care tintim o crestere de doua cifre procentuale a vanzarilor pana la finalul anului in curs. Activam pe o piata fragmentata si concurentiala, dar in crestere, sustinuta atat de noile cladiri de birouri din Capitala si marile orase, cat si de noile proiecte rezidentiale, iar aceasta crestere trebuie sa se reflecte si in cifra de afaceri a companiei", a declarat Florin Ciobanu, directorul general al Mapei Romania.
Potrivit datelor companiei, fuziunea nu va genera o restructurare a diviziilor actuale, insa va implica o reorganizare la nivel de personal. "In urmatoarea perioada ne vom concentra eforturile pe integrarea operationala, prin cresterea distributiei produselor Polyglass in toate canalele comerciale. In acelasi timp, la nivel de grup, continuam investitia in inovatie, in cercetarea si dezvoltarea de noi produse care sa ofere solutii cat mai simple si mai eficiente, sa usureze conditiile de munca si sa protejeze mediul inconjurator", a precizat Florin Ciobanu.
Reprezentantul companiei estimeaza o crestere de 7% pe piata constructiilor, in acest an.
***
Mapei este unul dintre cei mai mari producatori de adezivi si produse chimice pentru constructii din lume, cu peste 20.000 de tone de produse livrate zilnic. Infiintat in 1937 in Milano-Italia, grupul detine, in prezent, 68 de fabrici in 32 tari si 8.500 de angajati. Compania inregistreaza o cifra anuala de afaceri de 2,5 miliarde euro si investeste aproximativ 5% din veniturile anuale in cele 18 centre de cercetare-dezvoltare, in cadrul carora lucreaza 900 specialisti. Bazele filialei romanesti au fost puse in 2006 prin infiintarea Mapei Romania, portofoliul acesteia incluzand peste 300 de produse.
Polyglass este un important producator european de membrane hidroizolatoare: membrane bituminoase, sintetice (din PVC-P si TPO/FPO), membrane autoadezive si ultrausoare. Din 2008, Polyglass functioneaza sub umbrela grupului Mapei, pastrandu-si in mare parte identitatea vizuala si de brand.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
EDIT-Structural
CDS
leviatan
concelex
MAKITA
ness project
theda mar
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander