Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCKWOOL: 8 din 10 persoane si-ar renova locuinta daca ar avea asistenta adecvata
ROCKWOOL: 8 din 10 persoane si-ar renova locuinta daca ar avea asistenta adecvata
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2021 16:00
Opt din zece persoane (79%) si-ar renova locuinta, daca ar beneficia de asistenta adecvata, arata raportul „Unlocking the Benefits of Building Renovation”, realizat de OnePoll pentru ROCKWOOL Group si Cambridge Econometrics. Ca o dovada si mai puternica de sprijin in ceea ce priveste ecologizarea cladirilor, 73% dintre respondenti considera ca imbunatatirile in materie de eficienta energetica ar trebui sa fie obligatorii, cu conditia sa existe o schema de sprijin financiar. Mai mult, 62% dintre respondenti considera ca ar fi responsabilitatea lor sociala sa isi faca locuintele mai ecologice, daca ar beneficia de acelasi sprijin.
Sondajul global, la care au participat 14.000 de persoane din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Polonia, Regatul Unit si Statele Unite, confirma dorinta oamenilor de a avea cladiri eficiente din punct de vedere energetic, aratand totodata necesitatea dezvoltarii unor programe de renovare adecvate de catre guverne. Acesta prezinta o solutie clara pentru cladiri mai ecologice si arata un sprijin puternic din partea respondentilor pentru a-si renova locuintele, daca ar fi disponibil un sprijin financiar si administrativ adecvat.
„Poate parea un cliseu, dar este adevarat - cea mai ieftina, mai curata si mai sigura energie este cea pe care nu o folosim. Liderii globali trebuie sa isi aminteasca ca ideile sunt ieftine, dar energia este scumpa. Daca acordam prioritate renovarii, transmitem un mesaj clar ca investim in viitorul oamenilor si al planetei noastre. Iar aceasta este o formula castigatoare pe care o putem implementa acum”, a declarat Jens Birgersson, CEO al ROCKWOOL Group.
Noile date fac parte dintr-un raport realizat de Cambridge Econometrics in numele ROCKWOOL Group, care detaliaza provocarile legate de finantarea programelor de renovare si exploreaza solutiile care pot ajuta la depasirea acestora.
In raportul „Unlocking the Benefits of Building Renovation” [n. tr. Beneficiile renovarii cladirilor], ROCKWOOL Group si Cambridge Econometrics indeamna factorii de decizie politica sa elaboreze programe de renovare pe termen lung de care producatorii au nevoie pentru planificarea capacitatii de productie si instruirea corespunzatoare a mai multor instalatori, colaborarea cu bancile pentru a combina finantarile publice acordate cu imprumuturile cu dobanda redusa, facilitarea procedurilor prin care proprietarii de locuinte pot obtine o astfel de finantare si care sa ii ajute sa isi gaseasca lucratori calificati.
„Renovarea cladirilor reprezinta o provocare-cheie in calea catre decarbonizarea economiilor noastre. Sondajul realizat in cadrul acestui raport arata ca exista o dorinta puternica a consumatorilor pentru renovare, insa este nevoie de eforturi mai mari pentru a corela finantarea cu proiectele de renovare. O politica bine conceputa poate juca un rol important in reintregirea intregului lant valoric, asigurandu-ne astfel ca resursele sunt bine directionate si contribuie la dezvoltarea capacitatii si a interesului la nivel local, pentru a ne asigura ca beneficiile renovarii energetice pot fi realizate”, a declarat Jon Stenning, Associate Director in cadrul Cambridge Econometrics.
„Nu banii sunt problema. Desi vor exista intotdeauna dezbateri cu privire la costurile pentru combaterea schimbarilor climatice si, sa speram, si cu privire la costurile lipsei de actiune. Realitatea este ca exista foarte multe fonduri disponibile pentru renovarea cladirilor si pentru alte investitii ecologice. Iar renovarea in sine nu este atat de complicata. Necesita utilizarea unor materiale si practici de constructie bine cunoscute, iar acesta este un mare avantaj. Problema este corelarea surselor de finantare cu proiectele de pe teren si disponibilitatea fortei de munca calificata”, a mai adaugat Jens Birgersson.
Raportul subliniaza nevoia unor eforturi mai mari din partea guvernelor, astfel incat finantarile deja disponibile sa poata fi accesate de catre proprietarii de cladiri. Aceasta este o prioritate in opinia proprietarilor de locuinte, dintre care 51% au mentionat costurile drept principala bariera in calea renovarii, iar 53% considera ca guvernele trebuie sa sprijine renovarea locuintelor prin acordarea de finantare sau imprumuturi.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
noark
theda mar
MAKITA
CDS
viarom
leviatan
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Acvatot 2019
rigips
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu