Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - URSA: A trecut un an greu, din cauza insolventelor si a miscarilor din bricolaj
URSA: A trecut un an greu, din cauza insolventelor si a miscarilor din bricolaj
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 16 Dec 2014 16:35
Vanzarile furnizorului de vata minerala Ursa Romania, evaluate la circa 6 milioane de euro anual, se vor mentine pe un trend crescator in perioada sezonului rece care abia a inceput, in pofida incheierii unei perioade dificile pentru piata locala de constructii. "Anul 2014 a reprezentat un interval imposibil din punct de vedere al business-ului in domeniul constructiilor in Romania. Au fost miscarile de pe piata de bricolaj, insolvente care au afectat unii din cei mai mari sau vechi constructori, precum si pe unii vanzatori de materiale de constructii. Mai rau este ca sunt promovate produse ieftine, de volum, de multe ori neadecvate scopului lucrarilor", a declarat Sorin Pana, directorul comercial al Ursa Romania. Pentru sfarsitul acestui an si inceputul lui 2015, Ursa Romania estimeaza o evolutie constanta a vanzarilor. "Avantajul produselor de tipul celor comercializate de compania noastra este ca, montandu-se la interior, pot fi puse in opera si in decembrie, ianuarie sau februarie. Astfel, stocurile de produse se vand si pot fi refacute inca din prima luna a anului viitor, ceea ce pentru noi inseamna vanzari semnificative si in ianuarie. La inceputul lunii decembrie vanzarile erau la acelasi nivel ca acum un an, ceea ce ne face sa speram ca scaderea pietei de constructii inceputa in 2009 s-a oprit in 2014 si ca 2015 poate aduce o usoara relansare a activitatii din domeniu", a mai spus Sorin Pana.
Ursa Romania si-a propus ca anul urmator sa continue actiunile de educare a consumatorilor in vederea folosirii de produse adecvate pentru izolarea caselor. Practic, se doreste o crestere a vanzarilor venita din modificarea obiceiurilor de cumparare a beneficiarilor finali.
***
In Romania, Ursa este prezenta de 20 de ani, comercializand doua marci de vata minerala (Ursa Glasswool si Ursa Terra), fabricate in Slovenia. Compania locala a fost infiintata in anul 2003, in prezent avand un depozit la Oradea, de unde se realizeaza vanzari in toata tara si o retea de 30-40 de distribuitori la nivel national. In 2013, grupul Uralita (din care face parte Ursa) a raportat vanzari totale de 576 milioane de euro.
 
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
MAKITA
BMI_Icopal
hilti
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020
Ubitech
viarom
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere