Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRIKSTON Construction Solutions trece in proprietatea Grupului LEIER
BRIKSTON Construction Solutions trece in proprietatea Grupului LEIER
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Dec 2018 16:48
CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de investitii care se concentreaza pe pietele emergente din Europa si Asia Centrala, a achizitionat 85% din actiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) in iulie 2014 iar acum isi vinde participatia curenta de 98,3% catre grupul austriac de firme Leier. CEECAT Capital a investit in Brikston prin cel mai important fond pe care il administreaza, si anume CEECAT Recovery Fund (ridicat in 2011).
Dupa ce in iulie 2014 a preluat controlul Brikston si ulterior a sporit de peste doua ori profitul operational al acesteia, CEECAT Capital vinde compania catre grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Europa Centrala si de Est.
Florian Huth, partener in CEECAT Capital, a declarat: “Aceasta tranzactie marcheaza o etapa importanta in dezvoltarea afacerilor fondului CEECAT Capital in zona emergenta a Europei, demonstrand capacitatea noastra de a face investitii de succes si de a obtine o rentabilitate sanatoasa in urma vinderii participatiilor noastre din regiunea Balcanilor, lasand in urma noastra companii mai puternice si mai sanatoase. Credem cu tarie ca Grupul Leier, sub conducerea domnului Michael Leier, va contribui la urmatoarea etapa de dezvoltare a Brikston in consolidarea succesului sau pe piata din Romania”.
Fondata in 1967 ca o companie de stat si privatizata in 1994, Brikston este unul dintre cei mai importanti producatori de caramizi si blocuri ceramice din Romania. Compania furnizeaza pietei de materiale de constructii din Romania o gama larga de blocuri ceramice, caramizi, placaje si alte produse decorative pentru amenajari interioare si exterioare cu o varietate mare de nuante si culori. Compania ieseana a depasit 20 de milioane de euro cifra de afaceri avand la baza un sistem eficient de distributie in Romania si o dezvoltare rapida a exporturilor in Republica Moldova si Ucraina.
Beneficiind de experienta in domeniul producerii de materiale de zidarie (atat caramida cat si BCA), CEECAT Capital a ajutat Brikston sa se transforme astfel (i) migrarea productiei dinspre blocuri ceramice catre caramizi cu valoare adaugata mare, (ii) dezvoltarea exporturilor in Republica Moldova si Ucraina, (iii) extinderea ofertei de produse prin lansarea gamei pentru amenajari si fatade si (iv) implementarea unor programe variate de eficientizare a productiei. Actiunile initiate de CEECAT Capital au dus la imbunatatirea continua a rezultatelor financiare si operationale, inclusiv la imbunatatirea semnificativa a cash flow-ului, culminand in 2018 cu cele mai bune rezultate atinse vreodata. Datorita performantei foarte bune din ultimii 4 ani, CEECAT Capital si-a marit participatia in Brikston prin delistarea companiei de pe fosta piata de capital Rasdaq, ajungand sa detina peste 98% din actiuni.
Cu ajutorul unei echipe de management puternice si cu ajutorul celor peste 210 angajati orientati spre performanta, Brikston a inregistrat in mod constant, an dupa an, cresteri ale cifrei de afaceri si profitabilitatii. Ca urmare a investitiilor constante in liniile de productie, marketing si R&D, Brikston produce caramizi si blocuri ceramice de cea mai inalta calitate, multe dintre ele depasind standardele industriei. Cu un grad de utilizare a capacitatii de productie de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de caramizi si blocuri ceramice pe an.
“Cu sprijinul CEECAT Capital, Brikston s-a dezvoltat prin extinderea ariei de distributie cat si prin dezvoltarea gamei de caramizi; in fabrica din Iasi producem mai mult de 45 de tipuri de caramizi si blocuri ceramice, mult peste practica din industrie. Aceste rezultate excelente au fost posibile gratie accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor nostri si a investitiilor in oferirea unor servicii cat mai performante si complexe. Produsele Brikston sunt distribuite in punctele de vanzare a peste 250 de distribuitori din intreaga tara precum si in marile retele DIY. Una din prioritatile companiei din ultimii 4 ani a fost dezvoltarea exporturilor in Republica Moldova si Ucraina, unde am reusit sa crestem vanzarile cu peste 50% in fiecare an.” - a spus Iulian Mangalagiu, CEO al Brikston Construction Solutions.
Odata cu intrarea grupului Leier ca actionar majoritar, Brikston are sansa unei foarte bune pozitionari pentru un nou ciclu de dezvoltare, in care va beneficia de experienta de peste 50 ani a acestui mare jucator european. Grupul de firme Leier, cu o cifra de afaceri de peste 200 milioane de euro, detine 40 de unitati de productie situate in sapte tari: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina.
Grupul Leier este activ in domeniul productiei de materiale de constructii, cel imobiliar, al constructiilor utilajelor si matritelor, respectiv in domeniul distributiei de automobile. Grupul este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru constructii din centrul si estul Europei. Chiar si inainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe pietele din Ungaria si Polonia, unde vindea o larga varietate de produse, ceea ce face ca in prezent sa dispuna de o experienta de peste 35 ani pe piata tarilor din blocul post-sovietic.
Grupul austriac produce o gama extinsa de materiale de constructii ce cuprinde elemente din beton pentru zidarie, invelitori si pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizari si peisagistica, o gama larga de elemente structurale prefabricate (plansee, pereti si scari). Grupul are o larga experienta in piata de caramizi si blocuri ceramice, avand mai multe unitati de productie in Europa de Est. De asemenea, compania Leier este renumitul producator al DURISOL, un material de constructie din beton cu aschii de lemn, utilizat la fabricarea elementelor fonoizolante pentru constructii ecologice sustenabile.
„Ne dorim de mult timp sa ne dezvoltam in Romania si sa crestem prezenta noastra in aceasta tara. Brikston, prin performanta pe care a dovedit-o pana acum, ne va permite sa oferim clientilor nostri o gama mai larga de produse si sa mentinem standardele inalte de calitate cu care i-am obisnuit pana acum. Urmarim sa dezvoltam prezenta Leier in Romania prin investitii permanente, prin care sa putem acoperi potentialul de dezvoltare din aceasta tara.” - a declarat Michael Leier CEO Leier.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
Ubitech
CDS
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
BMI_Icopal
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
rigips
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023