Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CALARASI: 18 milioane euro pentru dezvoltarea portului turistic de agrement
CALARASI: 18 milioane euro pentru dezvoltarea portului turistic de agrement
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 14 Aug 2019 06:17
In dupa-amiaza zilei de 13 august 2019, in prezenta ministrului Turismului, Bogdan Trif, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „Dezvoltare turistica a Bratului Borcea, Calarasi - port turistic de agrement”, avand ca beneficiar Consiliul Judetean Calarasi, informeaza un comunicat al edililor din judet. Potrivit acestora, valoarea proiectului este de 18 milioane de euro, iar perioada de executie a fost stabilita pentru 45 de luni.
Anterior, cu prilejul sedintei de Guvern din 8 august 2019, dupa ce a anuntat adoptarea Strategiei pentru dezvoltarea turismului balnear, premierul Viorica Dancila a subliniat: „In ceea ce priveste investitiile in infrastructura turistica, dupa ce s-au deblocat proiectele pentru partiile de schi de la Voineasa si Campulung Moldovenesc, iar si mai recent s-a semnat contractul de finantare in valoare de 104 milioane de lei pentru realizarea partiei de schi de la Borsa, din judetul Maramures, ministrul Turismului urmeaza sa semneze la Calarasi un contract de finantare pentru constructia unui port turistic la Dunare, in valoare de 86 de milioane de lei, pentru a stimula turismul in aceasta zona. Vrem sa valorificam cat mai mult potentialul turistic al Dunarii, iar un port turistic la Calarasi va stimula si dezvoltarea micilor afaceri in aceasta zona”.
Proiectul „Dezvoltare turistica a Bratului Borcea, Calarasi - port turistic de agrement” vizeaza reamenajarea bratului Borcea si revitalizarea turismului in zona de catre Consiliul Judetean Calarasi. Cu ocazia semnarii contractului, ministrul Turismului a dat asigurari ca lucrarile se vor desfasura conform graficului, iar zona riverana Dunarii, actualmente nepusa in valoare, va atrage mii de turisti la Calarasi.
„Investitiile in turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din tara noastra. Iata ca acum vorbim despre inca un proiect ambitios, un port turistic de agrement in judetul Calarasi, cu o suprafata totala de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacitati pentru 250 de ambarcatiuni medii si mici, cheuri, platforme portuare, dar si diguri de aparare impotriva inundatiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finantare de 70% din investitia de baza, suma care se ridica la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judetean Calarasi. Ma bucur sa vad ca autoritatile locale au inteles importanta dezvoltarii infrastructurii turistice, dar si cresterea atractivitatii acestei zone, avand in vedere ca, dupa cum se cunoaste, cel mai spectaculos tronson al Dunarii se afla pe teritoriul tarii noastre. Am fost, la inceputul lunii mai, la inaugurarea instalatiei nocturnei care pune in valoare cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, chipul lui Decebal. Era necesar ca aceasta statuie sa fie luminata, pentru a creste atractivitatea in acea zona. Acum, a venit randul autoritatilor locale din Calarasi sa realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, inca o data, ca masurile guvernamentale sunt menite sa stimuleze industria turismului din Romania, iar investitiile sunt cu atat mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din tara noastra”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.
„Trebuie sa valorificam la maximum beneficiile pe care ni le ofera Dunarea la Calarasi, pentru ca avem un potential turistic urias. Acest proiect al Consiliului Judetean nu este doar spectaculos, datorita arhitecturii sale, ci reprezinta si o punte de legatura intre noi si turistii romani si straini, intre noi si potentialii investitori, care sa vina la Calarasi si sa creeze locuri de munca bine platite”, a subliniat, la randul sau, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta.
Proiectul „Dezvoltare turistica a Bratului Borcea, Calarasi - port turistic de agrement” prevede si constructia unei cladiri administrative, respectiv a unui imobil in care vor fi amenajate mai multe spatii comerciale de profil si doua sali de conferinta. Portul turistic de agrement va fi prevazut cu un atelier de reparatii la ambarcatiuni, cu macara pivotanta pentru ridicarea ambarcatiunilor, o rampa de lansare a ambarcatiunilor, un sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor si o platforma de parcare pentru 167 de locuri, din care sase locuri pentru persoane cu dizabilitati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADallbimghid_proiectare

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere