Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CASA Ariston Comfort Zone este incalzita cu centrala de inalta eficienta Alteas ONE
CASA Ariston Comfort Zone este incalzita cu centrala de inalta eficienta Alteas ONE
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2019 13:26
Ziua internationala a pacii, marcata in fiecare an pe 21 septembrie, are drept tema in 2019 „actiunea climatica pentru pace”, pentru a atrage atentia asupra rolului pe care actiunile de combatere a schimbarilor climatice il au in mentinerea pacii in lume.
Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, dezastrele naturale sunt responsabile de stramutarea unui numar de trei ori mai mare de persoane decat conflictele. Milioane de locuitori sunt fortati sa isi paraseasca casele si sa caute zone mai sigure. Salinizarea apei si a recoltelor pun in pericol siguranta alimentara, iar impactul asupra sanatatii publice este tot mai mare. Intensificarea tensiunilor care au ca obiect controlul resurselor naturale, precum si miscarile in masa ale populatiei afecteaza fiecare tara si continent in parte.
In perioada premergatoare Zilei internationale a pacii, Organizatia Natiunilor Unite face un apel public pentru luarea de actiuni concrete de combatere a schimbarilor climatice. „Ne putem atinge obiectivele, dar avem nevoie de decizii, vointa politica si politici transformationale care sa ne permita sa traim in continuare in armonie cu propriul climat” a declarat António Guterres, Secretar General al ONU.
O echipa de savanti condusa de profesorul Morten Rasch – de la Departamentul de Geostiinte si Gestionarea Resurselor Naturale al Universitatii din Copenhaga – trage un semnal de alarma chiar din zona de cercetare amplasata pe solul inghetat al insulei Disko aflata pe coasta de Vest a Groenlandei. In urmatorii 100 de ani, temperaturile locale vor creste cu cel putin 5°C, respectiv cu 10°C in cel mai rau caz.
Zona arctica este primul loc care va fi afectat de schimbarile climatice, cu repercursiuni care se extind insa asupra intregii planete. Iata de ce combaterea schimbarilor climatice reprezinta o provocare globala care nu tine cont de granite.
O provocare deja acceptata de grupul Ariston Thermo. Proiectul Ariston Comfort Challenge, care a pornit in Groenlanda in urma cu un an, sustine o echipa internationala de cercetatori condusa de profesorul Rasch. Echipa a beneficiat de o casa modulara inovatoare si durabila– Ariston Comfort Zone - incalzita de centrala de inalta eficienta Alteas ONE, ce le-a permis sa-si continue studiile si in timpul sezonului de iarna. Acest lucru nu a fost posibil pana acum.
Echipa de cercetatori se afla in avangarda luptei pentru protectia mediului, insa fiecare dintre noi poate da o mana de ajutor. Putem utiliza surse regenerabile de energie, echipamente eficiente energetic, putem fi mai atenti la amprenta de carbon pe care o generam si la impactul general pe care il avem asupra Pamantului. Nu exista o planeta de rezerva si fiecare dintre noi poate contribui la reducerea emisiilor de carbon.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
MAKITA
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
BALTIC
leviatan
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023