Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CASA Ariston Comfort Zone este incalzita cu centrala de inalta eficienta Alteas ONE
CASA Ariston Comfort Zone este incalzita cu centrala de inalta eficienta Alteas ONE
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2019 13:26
Ziua internationala a pacii, marcata in fiecare an pe 21 septembrie, are drept tema in 2019 „actiunea climatica pentru pace”, pentru a atrage atentia asupra rolului pe care actiunile de combatere a schimbarilor climatice il au in mentinerea pacii in lume.
Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, dezastrele naturale sunt responsabile de stramutarea unui numar de trei ori mai mare de persoane decat conflictele. Milioane de locuitori sunt fortati sa isi paraseasca casele si sa caute zone mai sigure. Salinizarea apei si a recoltelor pun in pericol siguranta alimentara, iar impactul asupra sanatatii publice este tot mai mare. Intensificarea tensiunilor care au ca obiect controlul resurselor naturale, precum si miscarile in masa ale populatiei afecteaza fiecare tara si continent in parte.
In perioada premergatoare Zilei internationale a pacii, Organizatia Natiunilor Unite face un apel public pentru luarea de actiuni concrete de combatere a schimbarilor climatice. „Ne putem atinge obiectivele, dar avem nevoie de decizii, vointa politica si politici transformationale care sa ne permita sa traim in continuare in armonie cu propriul climat” a declarat António Guterres, Secretar General al ONU.
O echipa de savanti condusa de profesorul Morten Rasch – de la Departamentul de Geostiinte si Gestionarea Resurselor Naturale al Universitatii din Copenhaga – trage un semnal de alarma chiar din zona de cercetare amplasata pe solul inghetat al insulei Disko aflata pe coasta de Vest a Groenlandei. In urmatorii 100 de ani, temperaturile locale vor creste cu cel putin 5°C, respectiv cu 10°C in cel mai rau caz.
Zona arctica este primul loc care va fi afectat de schimbarile climatice, cu repercursiuni care se extind insa asupra intregii planete. Iata de ce combaterea schimbarilor climatice reprezinta o provocare globala care nu tine cont de granite.
O provocare deja acceptata de grupul Ariston Thermo. Proiectul Ariston Comfort Challenge, care a pornit in Groenlanda in urma cu un an, sustine o echipa internationala de cercetatori condusa de profesorul Rasch. Echipa a beneficiat de o casa modulara inovatoare si durabila– Ariston Comfort Zone - incalzita de centrala de inalta eficienta Alteas ONE, ce le-a permis sa-si continue studiile si in timpul sezonului de iarna. Acest lucru nu a fost posibil pana acum.
Echipa de cercetatori se afla in avangarda luptei pentru protectia mediului, insa fiecare dintre noi poate da o mana de ajutor. Putem utiliza surse regenerabile de energie, echipamente eficiente energetic, putem fi mai atenti la amprenta de carbon pe care o generam si la impactul general pe care il avem asupra Pamantului. Nu exista o planeta de rezerva si fiecare dintre noi poate contribui la reducerea emisiilor de carbon.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
viarom
concelex
CDS
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
siniat
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander