Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FACTORY 4.0: Workshop despre digitalizare, robotizare si automatizare, la Sibiu
FACTORY 4.0: Workshop despre digitalizare, robotizare si automatizare, la Sibiu
Digitalizarea in constructii Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2019 07:24
Intr-o economie globala in care digitalizarea, robotizarea, IoT (Internet of Things) si AI (Inteligenta Artificiala) se afla in prim-plan, tot mai multe companii industriale din Romania se focuseaza pe digitalizarea proceselor si pregatirea angajatilor, pentru a-si asigura competitivitatea pe termen mediu si lung.
Academia Industriala lanseaza pe 8 iulie, la Sibiu, platforma de business FACTORY 4.0,  un proiect in premiera nationala menit sa  faciliteze comunicarea si implementarea noilor tehnologii si a expertizei in materie in cat mai multe sectoare industriale.
Proiectul este sustinut de companiile de tehnologie IFM ELECTRONIC, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA si EPLAN si va dezvolta, in premiera in Romania, un workshop intensiv despre digitalizare, robotizare, securitate cibernetica, automatizare in industrie, pregatirea angajatilor pentru Industry 4.0 si modul in care companiile pot trece de la concept la proiecte concrete.
"Noul val tehnologic, definit de Industry 4.0 - a patra revolutie industriala, are nevoie de logistica si specialisti, iar proiectul Factory 4.0 propune solutii tehnologice de ultima generatie si module de training in acest sector", a declarat Marius Haratau, General Manager al Academiei Industriale.
In cadrul primului eveniment, ce va avea loc la Hotel Ramada Sibiu, expertii vor prezenta, in cadrul celor sase module teoretice si sase ateliere de lucru, la care participarea este gratuita, informatii esentiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare si Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realitatii, Internet of things, securitatea cibernetica, servicii cloud, print 3d si realitatea augumentata.
Vor fi abordate teme precum "Industry 4.0: oameni, procese si tehnologii", "Optimizarea costurilor si eficientizarea proceselor de inginerie complexe", "Industry 4.0 - O revolutie in robotica", "Securitate cybernetica si automatizare in fabrica viitorului".
"In conditiile in care economia trece printr-o criza a fortei de munca calificate cu competente digitale, perfectionarea resursei umane a devenit o componenta strategica  in business. Cursurile de perfectionare, trainingurile si workshop-urile sunt de natura sa asigure companiilor vizate un avantaj semnificativ in asigurarea tranzitiei la Industry 4.0, la economia viitorului", precizeaza Marius Haratau.
***
FACTORY 4.0 este o initiativa a unor importanti furnizori de servicii si tehnologii industriale, care sprijina procesul decizional din companiile industriale romanesti in dezvoltarea strategiilor de digitalizare, proiectarea si implementarea solutiilor Industry 4.0. FACTORY 4.0 este o platforma conceputa de Academia Industriala pentru a oferi informatii, studii de caz, schimburi de experienta si o suita cuprinzatoare de servicii pentru transformarea digitala.
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere