Agenda Constructiilor
Luni, 23 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MEN: Proiecte de 258 milioane de euro pentru infrastructura din educatie
MEN: Proiecte de 258 milioane de euro pentru infrastructura din educatie
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 06 Dec 2017 07:14
Oficialii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) au lansat la data de 5 decembrie 2017 trei apeluri de proiecte, in valoare totala de aproximativ 258 milioane de euro, dupa cum informeaza un comunicat al MEN. Obiectivul apelurilor de proiecte il reprezinta finantarea, prin Programul Operational Regional (POR), a investitiilor in infrastructura educationala din invatamantul anteprescolar si prescolar, din invatamantul obligatoriu si din invatamantul profesional si tehnic. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop si de ministrul delegat pentru Fonduri Europene din cadrul MDRAPFE, Marius Nica, in cadrul unei videoconferinte cu inspectorii scolari generali din tara.
„Venim astazi cu o veste buna, o veste pe care sistemul de invatamant preuniversitar o asteapta: demaram modernizarea infrastructurii educationale din invatamantul preuniversitar prin proiecte finantate din fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, optimizarea infrastructurii scolare este o conditie eminamente necesara. Iata ca facem inca un pas, unul care se adauga celor facuti pana acum, prilej pentru mine sa-i multumesc domnului ministru Marius Nica pentru tot sprijinul acordat”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop.
Proiectele propuse spre finantare vor avea in vedere investitii in constructia, reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara (crese) si prescolara (gradinite), pentru invatamantul general obligatoriu (scoli cu clasele I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregatitoare), respectiv pentru invatamantul profesional si tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice si scoli profesionale). Pot depune cereri de finantare prin sistemul MySMIS2014 unitatile administrativ-teritoriale, autoritatile publice locale, institutiile administratiei publice locale aflate in subordinea sau sub coordonarea autoritatii publice locale, in calitate de potentiali beneficiari. Intervalul in care pot fi depuse aplicatiile este 4 ianuarie - 4 mai 2018.
Vor putea primi finantare proiecte cu o valoare minima de 100.000 de euro fiecare, a caror valoare cumulata se va ridica la maximum 110,2 milioane de euro (din fonduri nerambursabile) in cadrul apelului dedicat invatamantului anteprescolar si prescolar, la 111,4 milioane de euro in cazul apelului dedicat invatamantului obligatoriu, respectiv la 36,7 milioane de euro in cazul apelului referitor la cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic si la formele de invatare pe tot parcursul vietii.
MEN si Autoritatea de Management pentru POR (AM POR) estimeaza ca, de infrastructura educationala modernizata cu ajutorul acestor proiecte, vor beneficia peste 10.000 de copii de varsta foarte mica si prescolari, peste 19.000 de scolari si peste 6.000 de elevi din licee tehnologice sau scoli profesionale.
***
Programul Operational Regional 2014-2020 este unul dintre programele operationale din generatia 2014-2020 implementate in Romania, cofinantate din fondurile europene structurale si de investitii si gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management. Pentru informatii suplimentare, www.edu.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023