Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFE: Aprobari mai rapide ale investitiilor in retelele de apa la Comisia Europeana
MFE: Aprobari mai rapide ale investitiilor in retelele de apa la Comisia Europeana
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 19 Nov 2019 09:00
Noul ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel Bolos, anunta printr-un comunicat prima masura de sprijin, din mandatul sau, pentru beneficiarii proiectelor de apa si canalizare, ca parte a unui amplu demers de simplificare si debirocratizare anuntat odata cu preluarea mandatului de ministru al Fondurilor Europene.
Asadar, beneficiarii proiectelor de apa si apa uzata, implementate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, au parte de o prima masura de simplificare in elaborarea si aprobarea cererilor de finantare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare, dupa cum se arata in comunicat.
Prin HG nr. 813/2019 (publicata la data de 18 noiembrie 2019 in Monitorul Oficial al Romaniei) pentru modificarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 677/2017 privind aprobarea Metodologiei de analiza cost-beneficiu pentru investitiile in infrastructura de apa, Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard (rata forfetara) pentru determinarea cuantumului investitiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi sustinute prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), in actuala perioada de programare.
Aceasta masura a fost necesara pentru accelerarea aprobarii proiectelor majore de catre Comisia Europeana, precum si pentru asigurarea unui portofoliu de proiecte care sa contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a Romaniei, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apa si canalizare.
„Initiativa reflecta unul dintre obiectivele mandatului meu, de a sprijini beneficiarii pe tot parcursul pregatirii si implementarii proiectelor atat de necesare cresterii calitatii vietii cetatenilor”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul maladiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere