Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MM: Propuneri de proiecte de 3 miliarde euro pentru perioada 2021-2027
MM: Propuneri de proiecte de 3 miliarde euro pentru perioada 2021-2027
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Iul 2019 14:27
Programul investitional din fonduri europene propus de catre Ministerul Mediului, pentru perioada de finantare 2021-2027, insumeaza aproximativ 3 miliarde de euro. Iulian Octavian STANA, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, a participat miercuri, 03 iulie 2019, la cea de a doua reuniune Romania-Comisia Europeana privind elaborarea documentelor de programe pentru investitiile din fondurile europene 2021-2027. Viitoarele investitii vizeaza, in special, sectorul gestionarii deseurilor, calitatea aerului si biodiversitatea.
Romania a propus partenerilor europeni un amplu program de investitii ce vizeaza viitorul exercitiu financiar: infrastructura de colectare separata, sisteme inteligente pentru implementarea principiului „plateste pentru cat arunci”, modernizarea infrastructurii de sortare a deseurilor, investitii in biodigestoare anaerobe pentru productia de GNC (gaz natural comprimat), investitii in autogunoiere care sa functioneze cu GNC si in sisteme de producere a combustibililor alternativi.
„Scopul nostru trebuie sa fie implementarea economiei circulare, adica reintroducerea deseurilor in fluxul economic, iar cantitatea depozitata sa tinda spre zero. Este o masura care ajuta deopotriva la protejarea mediului si ofera un impuls asupra economiei, mai ales in privinta producerii combustibililor alternativi”, a afirmat secretarul de stat Iulian Stana.
In ceea ce priveste imbunatatirea calitatii aerului, au fost propuse investitii pentru trecerea in domeniul rezidential a centralelor de apartament, care functioneaza pe lemn sau carbune, la termocentrale care sa functioneze pe gaz sau pe curent.
Un alt domeniu aflat pe agenda reuniunii expertilor romani cu reprezentantii Comisiei Europene a fost biodiversitatea. Au fost propuse investitii in ariile protejate care fac parte din Reteaua Natura 2000, in infrastructura verde la nivel urban si in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Absorbtia cat mai multor fonduri europene, prin transpunerea lor in proiecte, atat la nivelul Ministerului Mediului, cat si la nivel privat sunt considerate esentiale pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu. ”Finantarile provenite din fondurile europene sustin dezvoltarea Romaniei si in acelasi timp, prin investitiile in domeniul mediului, vom reusi sa luptam impotriva poluarii, a schimbarilor climatice si sa gestionam mult mai eficient problema deseurilor prin introducerea principiilor economiei circulare”, a completat Iulian Stana.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
strabag nivel 1
noark
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
concelex
ness project
CDS
MAKITA
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander