Agenda Constructiilor
Miercuri, 11 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NEXTCapital creste cu 33% in 10 luni, prin finantari specifice activitatii de factoring
NEXTCapital creste cu 33% in 10 luni, prin finantari specifice activitatii de factoring
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2019 16:35
Cresterea de peste 30% a afacerilor fata de aceeasi perioada din 2018 inregistrata de Next Capital Finance IFN vine ca urmare a finantarilor oferite prin operatiuni de factoring, dar si a celorlalte servicii aditionale de consultanta oferite clientilor. “Cresterea se datoreaza in principal segmentului de new business, unde avem un avans de 18%, fata de anul trecut, dar si portofoliului actual de clienti care sunt interesati atat de solutiile noastre de factoring, dar si a consultanta de business pe care o oferim. Cei mai multi clienti care opteaza pentru solutii de factoring si reverse factoring vin din domeniile IT&C, outsourcing, utilitati si, evident, retail (FMCG). Peste 60% din volumele de finantare le realizam cu producatori si distribuitori romani care se afla in relatii comerciale cu Key Accounts, din diferite industrii”, declara Bogdan Rosu, Directorul Next Capital.
Creditul comercial s-a extins in toate domeniile, iar termenele de plata au ajuns la 6 luni sau chiar 1 an, in anumite cazuri. In acest context, tot mai multe firme cauta solutii de finantare a capitalului de lucru pentru a face fata acestor termene de plata impuse de domeniul insusi sau chiar de Key Accounts.
Bogdan Rosu: “Consumul, principalul factor in evolutia acestui an”
Reprezentantul Next Capital considera ca motivele principale care au influentat cresterea cererilor de finantare si, implicit, a volumului creantelor gestionate prin factoring au fost legate de evolutia consumului in prima parte anului, precum si de cresterea generalizata a termenelor de plata.
“La nivelul acestui an cresterea consumului a influentat pozitiv evolutia noastra, in principal datorita nivelului crescut al veniturilor din sectorul public. Dupa un inceput de an cu cresteri importante si o temperare in T3, este probabil ca lucrurile sa revina pe trend ascendent pe final de an, cand se activeaza obiceiurile de consum specifice perioadei. Cred si sper ca toate mesajele legate de impactul pe termen mediu si lung al cresterii cheltuielilor facute «pe datorie» sa fie bine intelese si sa trezeasca o atitudine de mai multa responsabilitate din partea consumatorilor si antreprenorilor.
Creditarea se poate obtine in continuare in conditii foarte avantajoase, astfel ca antreprenorii care doresc sa isi asigure afacerea printr-o solutie de finantare pot accesa usor solutiile de factoring. Concluzionand, avem un consum in etapa de stabilizare, investitiile sunt la niveluri minime, dar cu oportunitati de crestere, dobanda cheie este inca la un nivel scazut, in timp ce cursul si inflatia au potential de crestere. Toate aceste aspecte la nivel macro economic ar trebui sa conduca la un nivel crescut de prudenta din partea agentilor economici”, mai explica Bogdan Rosu.
IFN Next Capital Finance SA, fondata in noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care ofera solutii de creditare, gestiune creante si investitii in IMM-uri , dar si servicii de tip Outsourcing . Grupul Next Capital care are actionariat majoritar romanesc si minoritar fondul de investitii britanic North Bridge, a inregistrat in anul 2018 o crestere a cifrei de afaceri cu 12%. Next Capital este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring (ARF), iar Bogdan Rosu este in prezent presedinte al ARF.
 
ghid_proiectareACADLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere