Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NORDIS: 60% din investitorii in locuinte sunt oameni de afaceri romani
NORDIS: 60% din investitorii in locuinte sunt oameni de afaceri romani
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Mai 2018 17:04
In perioada 2016-2018 a crescut numarul investitorilor in proprietati imobiliare, cei ce achizitioneaza apartamente pentru a le inchiria ulterior. Cei mai multi sunt oameni de afaceri romani, care cumpara portofolii mici, de unul sau doua apartamente de doua camere.
„Cei care realizeaza investitii in domeniul imobiliar, atat pentru inchiriere ulterioara sau revanzare cu profit, in principal sunt oameni de afaceri, manageri de top, oameni din spatiul public sau cei care isi fac exit-ul din diverse business-uri si vor sa asigure o parte din capital in plasamente mai sigure. Datorita randamentelor intre 5 si 7% an, aceste plasamente in imobiliare au devenit mai atractive decat depozitele bancare”, declara Florin Postoaca, managerul Departamentului de Investitii, in cadrul Nordis.
Potrivit unui studiu realizat de Nordis, 60% din investitorii in locuinte sunt oameni de afaceri, 20% manageri, 10% oameni din spatiul public si 10% au alte profesii.
In cea ce priveste nationalitatea investitorilor in locuinte, cei mai multi sunt romani peste 70%, fiind urmati de cetateni din Israel, Germania, Franta si Italia. In ultimul an, ponderea investitorilor romani a crescut usor.
In ce fel de locuinte se investeste cel mai mult
Majoritatea investitorilor achizitioneaza unul sau doua apartamente si le pastreaza inchiriate, acestea avand un randament bun, intre 5 si 7% pe an, varianta de a cumpara apartamente finalizate sau apartamente care sunt deja inchiriate si sunt preluate deja cu chirias. Pentru cei cu un apetit de risc putin mai mare, dar si cu un profit mai bun exista posibilitatea de a achizitiona proprietatile in stadiu de proiect, in acest caz fiind un pret de cumparare cu discount.
„Exista si un alt tip de investitori, care cumpara in acelasi proiect un pachet de apartamente si mentin un portofoliu de apartamente, fie inchiriate, fie pentru revanzare. De obicei, acesti investitori au angajati si un property manager, cel care gestioneaza relatia cu toti chiriasii sau cu potentialii cumparatori. Mai exista si tipul de investitori, cu un apetit mai mare spre risc, cei care incep dezvoltarea proiectelor imobiliare sau care intra in asociere in astfel de proiecte. In acest caz, randamentele sunt de peste 25% pe an”, completeaza Florin Postoaca, managerul Departamentului de Investitii, in cadrul Nordis.
Despre Nordis
Grupul de firme imobiliare Nordis a fost infiintat in 2008, de catre Emanuel Postoaca, consultant imobiliar cu experienta in investitii rezidentiale in zona de nord si astazi reuneste trei firme specializate: Nordis ¬ Development, de dezvoltare imobiliara, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare si Nordis Premium Properties, de intermediere si investitii imobiliare.
Din 2016 Nordis a intrat si pe segmentul dezvoltarii imobiliare, prin brandul propriu de apartamente Nordis Residence. In 2018, Nordis are in lucru cinci proiecte imobiliare, aflate in diferite stadii de dezvoltare.
Ca agentie imobiliara Nordis are in portofoliu, la vanzare, inchiriere sau in administrare peste 2.500 de proprietati premium din zonele de nord ale Bucurestiului din Piata Victoriei si pana in Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Herastrau - Soseaua Nordului, Baneasa si Pipera.
Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numara: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum si Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelallbimghid_proiectareACAD

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere